Війна (Відео)

Завжди бережи себе: військовослужбовці провели тренінги з мінної безпеки для жителів прикордоння Чернігівщини (Відео)

Тренінги з мінної безпеки для жителів Чернігівського прикордоння провели військовослужбовці 8-го навчального Чернігівського центру Державної спеціальної служби транспорту. Класифікація вибухонебезпечних предметів, ознаки небезпечних територій і що найголовніше – дії цивільного населення у разі, якщо вони знайшли підозрілий предмет – основні моменти доповіді військовослужбовців під час тренінгу.

«Це реалії їхнього життя, це повсякдення. Обстріли тут відбуваються майже щодня і наслідки після цих обстрілів різноманітні. Люди знають, що це все небезпечно, людям цікава конкретика, знати, які вони на вигляд, щоб у подальшому не натрапляти. А якщо вже натрапили, то вони хочуть розуміти, як поводитися. І ми намагаємося донести до людей інформацію про правильні дії в таких випадках», — Максим Ковальчук – начальник групи цивільно-військового співробітництва 8-го навчального Чернігівського центру Державної спеціальної служби транспорту.

За словами старости Тур’янського старостинського округу Олександра Артюшенка, сьогодення Чернігівського прикордоння трактує нові реалії життя, адже наразі безпекова ситуація в населених пунктах, що межують із ворогом, значно загострилась. Саме тому подібні навчання важливі для місцевого населення – війна щоденно супроводжує їх як удома, так і за межами рідних населених пунктів.

«Зважаючи на те, що наразі в нас відбувається в окрузі – постійні обстріли та постійна небезпека з боку російської федерації, – то ця лекція, я вважаю, не те, що важлива, а вона має бути на постійній основі, аби люди не забували, що робити в таких випадках і як виходити з ситуації, яка може трапитися в той чи інший час», — Олександр Артюшенко – староста Тур’янського старостинського округу.

«Ми перебуваємо на території, де є обстріли. Хоч вони і далеко, але це не сьогодні, то завтра може в нас відбутися. Це потрібно, аби ми знали, як поводитися, якщо ми знайдемо подібне в лісі, до прикладу. Розуміли, куди нам звертатися», — Вікторія Федосенко – жителька прикордонного населеного пункту Тихоновичі.

Проведення тренінгів із мінної безпеки супроводжується навчальними матеріалами: презентаціями, відео, а також макетами, які наочно показують, який вигляд мають ті чи інші вибухонебезпечні предмети, що в подальшому, в разі потреби, допомагає цивільному населенню розпізнати той чи інший вид небезпеки.

«Під час таких зустрічей ми інформуємо населення про те, які є види вибухонебезпечних предметів, розповідаємо про місця, де на них можна натрапити, попереджаємо про ризики, пов’язані з вибухонебезпечними предметами», — Максим Ковальчук – начальник групи цивільно-військового співробітництва 8-го навчального Чернігівського центру Державної спеціальної служби транспорту.

«Дуже багато нової інформації, якої я до цього не знала. Було корисно та цікаво послухати про види мін, якоїсь техніки та боєприпасів. Тобто ту інформацію, якої я ще не знала до цього», — Ірина Начичко – жителька прикордонного населеного пункту Тур’я.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button