Суспільство (відео)

Народні Рембрандти: чернігівські митці відсвяткували ювілей (Відео)

Аматорське об’єднання чернігівських художників «Деснянська палітра» відсвяткувало 35-й ювілей. Бібліотека імені Короленка приймала молодь і наших митців, які презентували свої найкращі роботи.

«Ми кожен рік звітуємо нашими роботами. Показуємо, як зростає творчість кожного з наших художників. А цього року особлива дата. І художники вирішили найкращі свої роботи показати», — Людмила Бешун, голова народно-аматорського об’єднання художників «Деснянська палітра».

«Це популяризація культури і мистецтва. Річ у тім, що ми художники-аматори, і ми бажаємо, щоб про нас більше людей знало», — Людмила Федорченко, художниця.

У далекому 1982 році понад 300 чернігівських талантів створили творче об’єднання. Надалі в ньому домінували два напрями – живописців і майстрів народно-прикладного мистецтва. Кожен із художників мав свою постійну роботу, і мистецтво для них було більше покликанням. Причина ж того, що надихало чернігівців на творчість, також у кожного була своя.

«Рибальські місця. Любитель-рибак. Тому намагаюсь, щоб побачили ці місця», — Володимир Стражев, художник.

Загалом на виставці були презентовані 48 робіт 21 художника. Основними жанрами в картинах були натюрморти, портрети, пейзажі та архітектурні пам’ятки.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button