Суспільство (відео)

Від ідеї – до втілення: головна мета винахідника (Відео)

Чернігівщина славиться молодими винахідниками, які роблять усе для того, щоб полегшити життя людству.

25-річний Костянтин Тительмаєр – аспірант у Чернігівському технологічному університеті. Разом із колегами розробляє унікальну річ для військових – автономне джерело живлення.

«Це джерело живлення, яке можна буде використовувати в польових умовах… Заряджатиметься воно від сонячних панелей, і потім накопичену в акумуляторах енергію можна буде використовувати для різних цілей», — розповідає аспірант ЧНТУ Костянтин Тительмаєр.

Щоб пристрій запрацював, науковці не один місяць проводять у своїх лабораторіях.

«У нас на цей проект виділено два роки, уже загалом рік минув, є певні напрацювання, є готова плата. Зараз на етапі тестування», — поділився аспірант ЧНТУ Костянтин Тительмаєр.

Дехто вже займається тестуванням, а, наприклад, студенти цього ж університету тільки розробляють власні проекти – це їхні дипломні роботи.

«Студенти у нас найкращі, оскільки все ж таки інженерна наука складна. Студентами, які захищають у нас бакалаврські роботи, ми можемо пишатися, це буде достойна зміна інженерним кадрам», — завідувач кафедри технології машинобудування та деревообробки ЧНТУ Андрій Ярошенко.

«Ми за останні 8-9 років підготували цілу плеяду видатних спеціалістів, які з успіхом працюють на промислових підприємствах не тільки нашої області, а й України», — відмітив професор кафедри технології машинобудування та деревообробки ЧНТУ Дмитро Федоренко.

Головна мета винахідників – втілити свій проект у життя! Науковці кажуть: ніщо не зрівняється з відчуттям гордості за те, що власний винахід приносить користь навколишнім.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button