Суспільство (відео)

Чи цікавиться чернігівська молодь книжками (Відео)

Замисліться, скільки книжок ви прочитали останнім часом. Сподіваюсь, багато. Тож ЧЕline сьогодні дізнається, що читає сучасна молодь, як часто відвідує вона бібліотеки.

«Останнім часом молодь рідко з’являється в бібліотеках, а якщо й бере художню літературу, то лише ту, що передбачена освітньою програмою», — головний бібліотекар Відділ документів з гуманітарних наук Вікторія Приймак.

«Немає вже такої кількості, як раніше, але зазвичай для якихось дисертацій, для якихось дипломних робіт звертається молодь. Також у нас є відділ абонементу, зараз цікавою є сучасна нова українська проза, цікавиться молодь зараз. Тобто цікавиться, приходить молодь, звісно, не в таких кількостях, як раніше було, але зазвичай приходять»,головний бібліотекар Відділ документів з гуманітарних наук Вікторія Приймак.

Факт, що бібліотеки доволі давно не користуються популярністю серед молоді, не зупинив нас, і нам усе ж таки вдалося піймати деяких відвідувачів і дізнатися, що їх привело до бібліотеки.

Я беру лише те, що мене цікавить. Це римське право, філософія, логіка.

— Звісно, класику, літературу легку для відпочинку, але по роботі доводиться читати дуже багато юридичної літератури, завжди можу прийти і отримати дуже доступну інформацію.

— У декретній відпустці поки що, інколи ходжу.

— Граф Монте-Крісто Дюма хочу почитати.

А зараз ми дізнаємось у пересічних чернігівців і молоді, якій літературі вони надають перевагу та чому забули про бібліотеки.  Марку Зуза Книжковий воїн, наприклад, одна з улюблених, Володимир Лис Століття Якова. Я з професійних питань приходжу до бібліотеки, користуюся інтернетом, і купляю книжки також. 

Як бачимо, не так вже й погано. Чернігівська молодь усе ж таки читає книжки.

— Раніше любила, зараз ні.— У дитинстві дуже любила. Із 4-х років навчилася читати, і мене навіть записали до бібліотеки. Я навіть напам’ять багато що знала. Треба читати, треба, тому що інтернет зараз погортав,погортав. Тепер я, мабуть, читатиму, якщо ви ще мені про це нагадали.Щоб стати розумним, кажуть, досить прочитати 10-15 книг. Але щоб знайти саме ці книги, треба прочитати тисячі.

Тож читайте із задоволенням, тому що книги мотивують, надихають і допомагають відкрити нові грані сприйняття світу.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. На кадрах дуже багато російської макулатури. Саме це мене завжди
    засмучувало в наших бібліотеках: що не спитаєш — нема або російською,
    коли існують і набагато кращі українські видання. А таку масову
    літературу, як он на кадрах, і за гроші читати не візьмуся. То ж брррр. Краще я відкладу гроші і куплю собі нормальну книгу.

    До речі, у вас помилка в текстівці: «Марку Зуза Книжковий воїн». Певно, це Маркус Зузак «Крадійка книжок», видана КСД.

Back to top button