Кримінал

З’явилися фото з квартири по Старобілоуській, де вибухнула граната (ФОТО)

В ході операції, проведеної підрозділом спецпризначення ГУНП в Чернігівській області в одному із спальних масивів Чернігова, був затриманий озброєний автоматичною зброєю чоловік, підозрюваний у скоєнні низки особливо тяжких злочинів.

Як розповів під час брифінгу начальник ГУНП в Чернігівській області полковник поліції Едуард Альохін, близько 13 години 27 лютого бійці спецпідрозділу проводили операцію із затримання раніше судимого наркомана, підозрюваного в серії тяжких злочинів.

Серед них і напад на чернігівський ломбард, в ході якого зловмисник з автомата тяжко поранив у голову працівника установи, випустивши з автомата більше двох десятків куль.

Злочинець проживав у квартирі свого знайомого, з яким відбував покарання в колонії. Чоловік дуже щільно «сидів на голці», вживаючи за добу 20 «кубиків» ацетильованого опію. Постійно знаходячись в напівадекватному стані, чоловік прив’язав до штанів гранату і так ходив по квартирі.

Коли спецпризначенці зайшли до помешкання, підозрюваний кинув гранату під ноги бійцям. В результаті вибуху дістали осколкові поранення двоє правоохоронців, один з них перебуває у стабільно тяжкому стані. Був поранений і злочинець.

Підозрюваного спецпризначенці затримали. У нього вилучений автомат Калашникова АКС-74У калібру 5,45 із глушником та три споряджені магазини.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за ст. 348 Кримінального кодексу України (посягання на життя працівника правоохоронного органу), що карається позбавленням волі на строк від дев’яти до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.

Досудове розслідування триває.

 Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button