Культура

На Чернігівщині відзначили річницю з дня народження видатного композитора (Фото)

Нещодавно у КЗ «Березнянський історико-краєзнавчий музей ім. Г.Г.Верьовки» на високому  організаційному і творчому рівні відбувся масовий захід «Сівач прекрасного» з нагоди 121 річниці з дня народження композитора, організатора і керівника державного українського народного хору, видатного диригента, професора Київської консерваторії, уродженця селища Березна Григорія Гурійовича Верьовки.

Гостями на цьому заході були: заслужений діяч мистецтв України, доцент, кандидат з мистецтвознавства Олег Павлович Васюта, депутат обласної ради Леоненко Василь Миколайович, селищний голова Романченко Ольга Іванівна, учитель української мови і літератури Великоустівської ЗОШ I-III ступенів Сосницького району – керівник краєзнавчого гуртка при районному центрі дитячої та юнацької творчості, член Сосницького відділення Чернігівського земляцтва у м. Києві, постійна відвідувач музею з учнями від Сосницького району Валентина Миколаївна Мовчан; також були представники відділу культури і туризму райдержадміністрації.

В цьому заході приймали участь тріо бандуристів обласного філармонійного центру концертних програм і фестивалів, аматорський народний хоровий колектив Березнянського міського будинку культури; з концертними номерами виступили учителі та учні Березнянської школи мистецтв.

Була організована виставка робіт вихованців Березнянського будинку дитячої та юнацької творчості.

Виставку рушників представляла місцева майстриня Ніна Олексіївна Билименко.

Ще статті по темі

Back to top button