Культура

У бібліотеці Короленка презентували книгу про переселення українських селян в Уссурійський край (Фото)

На засіданні клубу „Краєзнавець” 27 лютого було презентовано книгу чернігівського дослідника, кандидата історичних наук Вадима Бойка „На край землі. Переселення селян Лівобережної України в Південно-Уссурійський край (1883-1894 рр.)”.

Привітала автора з виходом наукової розвідки директор бібліотеки Інна Аліференко. Вона зауважила, що презентоване видання знайомить з історією заселення наприкінці ХІХ ст. Південно-Уссурійського краю українцями, здебільшого вихідцями з Чернігівщини, та наголосила на актуальності наукового дослідження саме цієї теми.

Про причини, що змушували наших земляків шукати кращої долі, про умови переселення, облаштування селян на нових місцях та їхню подальшу долю розповів автор книги, кандидат історичних наук Вадим Бойко.

Екскурс по сторінках видання провела  модератор заходу, бібліотекар відділу краєзнавства Олена Дорохова. Вона також ознайомила присутніх з книжково-ілюстративною виставкою ”Нашого цвіту по всьому світу”, що була розгорнута у читальному залі.

В обговоренні книги взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол України Петро Шаповал, директор Державного архіву Чернігівської області, кандидата наук з  державного управління Раїса Воробей, директор Чернігівського історичного музею імені В. В. Тарновського Сергій Лаєвський, відомий український письменник Олексій Брик, завідувач кафедри Навчально-наукового інституту історії, етнології та правознавства  імені О. М. Лазаревського ЧНПУ імені Т. Г. Шевченка, кандидат історичних наук Олег Воронко, редактор обласної газети „Деснянська правда” Людмила Пархоменко, історик Олена Ісаєнко.

Мистецьким подарунком автору стала українська народна пісня „Ой, хмелю, мій хмелю” у чудовому виконанні викладача Чернігівського національного політехнічного університету  Сергія Товкача.

Чернігівська ОУНБ ім. В.Г. Короленка

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button