Культура

Режисер із Голлівуда продемонстрував у Києві передпоказ фільму, який знімали в Ніжині

Журналісти сайту «Нежатин» побували в Києві на передпоказі очікуваної прем’єри мiстичного художнього фiльму «У чорній, чорній кімнаті».

Містична драма заінтригувала ніжинців, які певною мірою стали свідками знімального процесу, а дехто й учасником. Усі чекають на прем’єру та вихід на великий екран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Режисер-самогубець уже після смерті «покаже» в Чернігові свій фільм

Фільм пронизаний містикою. Одна з продюсерiв кінострічки Оксана Бояр каже: «Мiстики як жанру в українському кiно не було щонайменше понад 20 рокiв. Знімали цей фільм ми спільно з Голлівудом за участі талановитого режисера, який має достойну практику в Америці, Денисом Соболєвим. Я захоплюсь його талантом. Усім нам сподобалося працювати разом. Ми стали однією родиною, розкрились і навіть не помітили, як швидко все склалося в мозаїку».

Цікаво нам було почути – чим же запам’ятався Ніжин знімальній групі?

«Знаєте, Ніжин — гарне місто, особливо з висоти пташиного польоту. Так багато храмів. Місто дуже духовне. Навіть після перегляду його в кадрі, попри те, що фільм у такому темному жанрі, залишається відчуття чистоти. Ніжин надихає. Фільм повчальний і в ньому багато уроків для кожної людини, особливо для молоді. Вся знімальна група, яка приїхала з Києва, запам’ятала ці зйомки та запам’ятала це місто», – ділиться пані Оксана.

70756314_2472344216191810_1962270660898062336_n

Фільм демонструє боротьбу святої сили з нечистою.

«Я народився в Ніжині, в місті, яке пронизане магією. Місто, в якому багато храмів. Дві енергетики, і яка з них перемагає, видно у фільмі. З дитинства я чув усі ці легенди, оповідки, історії. А потім, у дорослому житті, розумієш, що, можливо,це й не вигадка все… У цьому фільми потрійний зміст. Діти сприймуть його візуально, емоційно. Підлітки впізнають свої переживання, їм буде цікаво, адже у фільми показується про те, про що здебільшого мовчать… Дорослі ж прочитають важливі сенсові настанови поміж рядків», – відповів Денис.

 

Трейлер до фільму скоро з’явиться на екранах і, скоріше за все, розпалить ще більшу інтригу. Орієнтовно фільм з’явиться в кінотеатрах навесні 2020-го.

 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button