Надзвичайні події

Справу депутата-лісника передали до суду

Слідчим відділом прокуратури Чернігівської області завершено досудове розслідування кримінального провадження стосовно депутата однієї з селищних рад, який, будучи лісником одного з райагролісництв, за попередньою змовою з підприємцем здійснив незаконну порубку дерев.

Про це ЧЕline повідомили в прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Органом досудового розслідування встановлено, що у листопаді 2015 року лісник шляхом зловживання службовим становищем і за попередньою змовою з підприємцем, із яким укладено договір на виконання робіт із заготівлі деревини, під час здійснення вибіркової санітарно-оздоровчої рубки незаконно здійснив порубку 71 ростучого дерева породи «дуб звичайний», що завдало істотної шкоди інтересам держави на суму  615 тис. грн.

Депутату селищної ради інкриміновано вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ст. 246 (незаконна порубка дерев),  ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Підприємцю – ч. 2 ст. 28, ст. 246 (незаконна порубка дерев), ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 (пособництво у заволодінні чужим майном у особливо великих розмірах), ч. 1 ст. 388 (незаконні дії щодо майна, яке описано) Кримінального кодексу України.

Наразі обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Із метою відшкодування збитків, спричинених кримінальним правопорушенням, прокурором у кримінальному провадженні в інтересах держави заявлено позов і вжито заходів до його забезпечення, шляхом накладення арешту на майно.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button