Суспільство (відео)

Ломако пригрозив Брижинському в’язницею: спекотні баталії на Магістратській (Відео)

Градус політичного напруження в стінах Чернігівської мерії зростає. Традиційно – під час щотижневої ранкової наради виконувач обов’язків чернігівського міського голови Олександр Ломако розкритикував діяльність міської військової адміністрації, а його керівнику Дмитру Брижинському пригрозив тюремними нарами.

«Минулого тижня відкрила поліція кримінальне провадження за 364 статтею – перевищення влади, я думаю, що там варто додавати ще статтю про корупцію. Це реакція на моє звернення на Раді оборони області до керівників всіх структур щодо перевірки фактів корупції в розпорядженнях №93 та №94 начальника Чернігівської ОВА, де він самовільно ухвалив рішення по земельних питаннях», — Олександр Ломако – виконувач обов’язків чернігівського міського голови.

За словами Олександра Ломако, йдеться про голосування за земельні питання, яке відбулось на сесії міськради в лютому 2024 року. Тоді депутати не проголосували за шість пунктів блоку «земельних питань». Пізніше Дмитро Брижинський ухвалив ці пункти без рішення сесії та профільної комісії. Зважаючи на це, Олександр Ломако вважає, що Брижинському загрожує в’язничний строк.

Та на цьому міські керманичі обговорення діяльності міської військової адміністрації не припинили. Наступною темою стали фінансові моменти, пов’язані із проплатою бюджетних коштів за тролейбус із автономним запасом ходу. Міськрада вважає, що Дмитро Брижинський спеціально не погоджував ці виплати.

«Наскільки мені повідомили, вчора фінуправління проплатили і один об’єкт, і інший. Ми звернулися до правоохоронних органів, написали заяву. Очевидно, що була якась реакція з боку прокуратури чи когось там, і змусили заплатити», — Олександр Ломако – виконувач обов’язків чернігівського міського голови.

Хоча справжня причина фінансового блокування всім добре відома. Військова адміністрація не погоджувала виплату за тролейбус, адже він був виготовлений із дефектом. Більше того, коли на територію тролейбусного управління приїхали подивитися на той тролейбус, його там узагалі не виявили.

«Четвертий тролейбус на заводі. Там є ще питання. – Тобто четвертого нема тролейбуса? – Ми його прийняли, але виникли питання з електронікою», — Руслан Ємець – начальник КП «Чернігівське тролейбусне управління».

За словами Дмитра Брижинського, оплата за тролейбус пройшла, щойно начальник тролейбусного управління Руслан Ємець надав необхідну документацію.

«Ми отримали акт від начальника тролейбусного управління про те, що він цей тролейбус прийняв. Нема підстав не проплачувати та не погоджувати фінансування», — Дмитро Брижинський – начальник Чернігівської міської військової адміністрації.

А далі перейшли до обговорення питань життєдіяльності міста: звітували про стан ремонту доріг, міський транспорт, аварійну ситуацію на Чернігівській ТЕЦ та про бруківку по вулиці Любецькій.

«Вулиця Любецька – ми зробили дорогу, відкрили вулицю, це полегшило доступ до Масанів, розвантажили перехрестя Героїв Чорнобиля – проспект Миру», — Олександр Ломако – виконувач обов’язків чернігівського міського голови.

Передбачивши можливу реакцію чернігівців на рішення укладати бруківку по одній з вулиць Чернігова, Олександр Ломако закликав містян обійтися без «криків і воплів» – тротуар робити потрібно, адже людям, які там живуть, потрібно щоденно пересуватися вулицею.

«Щоб не було криків і воплів, що під час війни в місті кладуть бруківку, то я одразу пояснюю, що це – окрема історія. Тротуар потрібно робити – це абсолютно об’єктивна історія, і туди потрібно класти тротуарну плитку, бруківку», — Олександр Ломако – виконувач обов’язків чернігівського міського голови.

Пожежа на ТЕЦ – наступна тема на черзі до обговорення. Горів трансформатор.   

«У суботу, 29 червня, на Чернігівській ТЕЦ відбулась аварійна ситуація – займання невеликого трансформатора струму. Це обладнання, що використовується для вимірювання потоку. Ймовірно, він був пошкоджений під час активних бойових дій у лютому-березні 2022 року, але він продовжував працювати. Протягом 15 хвилин пожежу було ліквідовано, разом із тим персонал оперативно провів усі необхідні відключення. Орієнтовно через півтори години трансформатор уже працював у штатному режимі», — Олексій Щербина – голова правління АТ «Облтеплокомуненерго».

Разом із тим, у низці інформаційних пабликів Чернігова почала поширюватися інформація, буцімто горів трансформатор, який представники місцевої влади придбали в 2022 році та який пізніше став приводом для корупційного скандалу. Мовляв, шляхом спалення винуватці намагаються знищити докази.

«Безвідповідальні, нерозумні шкідники вже почали писати в анонімних телеграм-каналах, що це той трансформатор, який ми купили в 2022 році. Це брехня. Почули всі пояснення Олексія Щербини, що це трансформатор 2011 року», — Олександр Ломако – виконувач обов’язків чернігівського міського голови.

Журналіст: Таліна Тарасенко Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button