Політика

Кандидати в депутати Городнянської ОТГ думають про створення робочих місць

*Актуально

У Городні відбулася зустріч активістів партії «Наш край» – кандидатів у депутати від політичної сили до міської ради ОТГ, їхніх прихильників і волонтерів. Близько 200 учасників зустрічі зібралися в районному будинку культури. Перед ними виступив Ігор Романенко, який очолює список партії «Наш край» до Городнянської міськради ОТГ, де перші вибори відбудуться 24 грудня. Він поділився баченням перспектив розвитку майбутньої територіальної громади. Серед пріоритетних питань назвав створення робочих місць у громаді. Насамперед у сфері сільгоспвиробництва зі спеціалізацією на виробництві екологічних продуктів. Перспективним, на думку Ігоря Романенка, варто розглядати вирощування ягід – із подальшим їх експортуванням.

Не можна обійти, за його словами, застосування альтернативних і відновлювальних джерел енергії. «На території колишнього аеродрому в Городні можна розмістити комплекс сонячних батарей. До речі, попередні перемовини з цього питання вже були. Це важливе питання для ОТГ, по-перше, з погляду енергетичної самостійності громади, а по-друге, створення нових робочих місць», – наголосив кандидат у депутати міськради ОТГ. Також він вважає, що реальним напрямом розвитку ОТГ може стати і туризм. Зокрема, це екологічний туризм, оскільки в громаді достатньо місць природи, які не зазнали значного впливу людини.

Позитивно Ігор Романенко оцінює команду «Нашого краю» в Городнянській громаді. «Дуже позитивно, що наша команда об’єднує людей різних сфер діяльності, і кожен із них є професіоналом своєї справи. Це підприємці, педагоги, лікарі, управлінці, представники місцевого самоврядування тощо. А отже, актуальні питання в міській раді ми зможемо вирішувати з професійним підходом», – наголосив він.

Голова виконкому Чернігівської обласної організації «Наш край» Юрій Музика наголосив, що партія системно підтримує децентралізацію, працює над тим, аби повноваження громад були ширшими щодо розпорядження землями за межами населених пунктів, лісами тощо. «Наш край» постійно підтримує децентралізацію, аби люди на місцях мали змогу вирішувати важливі питання», – зауважив він. Юрій Музика навів позитивний досвід діяльності громад, які очолюють представники «Нашого краю» і де успішно реалізують низку соціальних, економічних та інших проектів.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button