Суспільство

Сміттєзвалище на Масанах прийматиме тільки місцеві відходи

Найближчі сільські ради Чернігівського району та одна з Ріпкинського зможуть продовжити вивезення сміття на полігон ТПВ в районі с. Масани.

Такий дозвіл їм надали депутати міськради під час останньої сесії.

Про це ЧЕline повідомили у прес-службі Чернігівської міської ради.

Дозвіл стосується тільки навколишніх сіл і ніхто додатковий до цього списку не додається. Ніякого львівського або будь-якого іншого чужого сміття чернігівський полігон як не приймав, так і не прийматиме.

Рішення ж міської ради знадобилося тому, що у зв’язку з закінченням строків дії договорів між комунальним підприємством «АТП-2528» Чернігівської міської ради та сільськими радами, організаціями та установами Чернігівського та Ріпкинського районів щодо знешкодження побутових відходів на міському полігоні ТПВ на Масанах, вони звернулись до міської влади з проханням поновити дію договорів у цьому році.

Але зараз існує заборона КП «АТП-2528» ЧМР на прийняття та захоронення відходів з територій, не віднесених до територіальної громади міста, встановлена рішенням Чернігівської міської ради від 1 вересня 2016 року.

Тепер депутати внесли зміни до цього рішення та дозволили КП «АТП-2528» ЧМР здійснювати прийняття та захоронення відходів на договірних засадах із замовниками з Ріпкинського та Чернігівського районів. «За» проголосували 27 депутатів міської ради.

Ще статті по темі

Back to top button