Суспільство

Як у Сновську борються з «транспортним геноцидом»

Ми вже повідомляли, що у Сновську наприкінці минулого року закрили автостанцію. І це створює суттєві незручності для жителів громади. За їхніми словами, ніде навіть сховатися від вітру. А не дуже давно з автостанції навіть лавочки й урни позабирали.

Є проблеми і з тим, щоб сісти на автобус і вчасно приїхати з села до райцентру. Поки що люди навмання йдуть на прохідні автобуси (вони всі тут такі) зі сподіванням, а може, хтось і підбере.

ЧЕline присвятив цій проблемі окремий сюжет. Відтоді вже минуло трохи часу, а віз, як кажуть, і нині там.

На жаль, сьогодні голова Сновської ОТГ Олександр Медведьов не розповів нам майже нічого нового з цього приводу. Хіба що написали нового листа з проханням про допомогу народному депутату Анатолію Євлахову. Реакції поки що немає.

Також, за словами Медведьова, в місцевому профтехучилищі замовили нові лавочки замість тих, що забрали. Але цим транспортного питання не вирішити, бо станція все одно закрита.

«Вели телефонні перемовини з Черніговом, з керівництвом підприємства автобусних станцій. Там відповіли: оскільки збільшився потік пасажирів, імовірно, у квітні-травні і відкриємо станцію. Але ж це поки просто обіцянки. Наразі автобус зупиняється напроти залізничного вокзалу. І є домовленість із начальником цього вокзалу, щоб він дозволив пасажирам, які чекають автобуса, знаходитися в приміщенні залізничного вокзалу. Ведемо переговори з нашими перевізниками, яких у нас три. Але це приватники. Ми їм запропонували взяти автостанцію в оренду. Кажемо, саджайте туди свого касира і організовуйте поїздки від автостанції, бо маршрутки йдуть із різних місць. Але змусити перевізників ми не можемо, бо вони теж прораховують свої витрати. Оце те, що ми робимо», – повідомив очільник ОТГ.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button