Спорт

Перерваний політ «Буревісника»

Підійшов до завершення перший етап чемпіонату України з волейболу в чоловічій Суперлізі. Чернігівський «Буревісник – ШВСМ» до останнього також зберігав шанси на потрапляння до «Фіналу чотирьох».

Задля цьому нашим волейболістам треба було в заключному турі в гостях двічі перемогти дніпровський «Дніпро» та сподіватися на втрату очок їхнього прямого конкурента – волейбольного клубу «Вінниця».

На перший гостьовий поєдинок підопічні Миколи Благодарного вийшли надмотивованими. Перспектива потрапити до четвірки найкращих додала емоційного підйому гравцям «Буревісника». Однак і «дніпряни» не мали на меті виступати статистами у звітному поєдинку.

Перша партія вийшла доволі нерівною для обох команд, проте наприкінці краще зіграли саме господарі майданчика, які й перемогли 25:18. Переломним моментом можна вважати саме другу партію, коли за певних «гойдалок» вже на «більше-менше» саме чернігівські волейболісти проявили свої найкращі бійцівські якості, таким чином схиливши шальки терезів на свою користь – 28:26.

Це настільки деморалізувало команду господарів, що оговтатись у наступних сетах вони так і не змогли. Третя партія була виграна «Буревісником» із достатньо комфортним відривом 25:19, а ось четверта хоча і стала більш напруженою за попередню, однак і в ній жага до перемоги чернігівців зіграла вирішальну роль. Четвертий сет став заключним у цьому матчі, адже рахунок на табло був 25:22 саме на користь «сіверян».

Здобувши важливі три очки, чернігівці зробили лише півсправи задля досягнення поставленої мети. Однак матч у наступний ігровий день став важливим лише для статистики, адже в паралельному матчі волейболісти з «Вінниці» зуміли дотиснути харківську «Юракадемію», програючи 2:0, а у підсумку вигравши 3:2. Саме ВК «Вінниця» став недосяжним для чернігівського «Буревісника» в боротьбі за четверту сходинку у турнірній таблиці.

В останньому матчі «регулярки» тренери обох команд мали змогу експериментувати зі складом, роблячи рокіровки з прицілом на матчі другого етапу змагань.

Повторний матч вийшов для наших волейболістів майже діаметрально протилежним від попереднього. Перші дві партії виграли господарі майданчика – 25:21 та 25:20, відповідно. Нав’язати боротьбу та вирвати перемогу в сеті чернігівський «Буревісник» зумів лише у третій партії – 25:19. Як і в попередньому матчі, четвертий сет став заключним. Проте цього разу вже господарі змогли зробити своєрідний «камбек», перемігши гостей із Чернігова з рахунком 25:23.

«Дніпро» (Дніпро) – «Буревісник – ШВСМ» (Чернігів) – 1:3 ( 25:18, 26:28, 19:25, 22:25 )

«Дніпро» (Дніпро) – «Буревісник – ШВСМ» (Чернігів) – 3:1 ( 25:21, 25:20, 19:25, 25:23 )

Поділивши очки в останньому турі, чернігівський «Буревісник – ШВСМ» завершив перший етап цьогорічного чемпіонату на 5 місці, набравши 36 очок у 28 зіграних матчах. Таким чином у другому етапі чернігівці розіграють з іще трьома командами розподіл місць з 5 по 8 в підсумковій турнірній таблиці. Суперниками наших волейболістів будуть той же «Дніпро» з Дніпра, харківська «Юракадемія» та «Фаворит» із Лубен. Перший тур пройде з 17 по 19 березня в Лубнах.

17197872_696207080552162_47526121_n

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button