Суспільство

Чернігівці нарікають на «репресії» з боку тепловиків

Жителі будинку по вулиці Менделєєва, 1-Б знову звернулися до редакції ЧЕline, зазначивши, що після нашого репортажу про великі суми в платіжках за неопалюваний під’їзд цього будинку у відповідь вони отримали не вирішення проблеми, а репресії.

«На сьогодні подають тепло (ПАТ «Облтеплокомуненерго») так, що в квартирах по тридцять градусів. Платіжки за під’їзд уже вимірюються тисячами», – говорить Олексій Хоменко, житель цього будинку.

«Лічильник ми купували за свої кошти, але нас до нього не допускають. Вони роблять нас співучасниками цього злочину, – один раз на місяць просять одного з жителів бути присутнім при знятті показів лічильника, щоб він розписався. А самі мало не щодня туди ходять. Відмикають своїм ключем. Цей лічильник як хочуть крутять. Коротше кажучи, знущаються як можуть. Ми зараз знаходимось на етапі, щоб той їхній замок зрізати і поставити свій. Тому що не відомо, що вони роблять із тим лічильником», – каже Олексій Хоменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівка пропонує встановити індивідуальні лічильники газу у багатоповерхівках

У словах керівника «Облтеплокомуненерго» Віктора Геращенка про те, що можна не платити за опалення сходових майданчиків, люди вбачають чергову аферу.

«Ви ж знаєте, який розбійник у нас держава. Завтра приймуть рішення платити і виставлять ці платежі по 8-10 тисяч, а післязавтра виконавча служба прийде в квартиру, продасть усе, що можна, і викине нещасного пенсіонера на вулицю. Я вам кажу реальні речі, як робиться в Україні. У нас права немає», — розповідає Хоменко.

До речі, на сьогоднішній ранковій нараді перший заступник мера Олександр Шевченко зачитав чи то прохання, чи то наказ: надати графік зустрічей керівників генеруючих компаній із мешканцями відповідних будинків, які вони обслуговують.

Тобто невдовзі всі небайдужі чернігівці, які не задоволені рахунками за тепло,  матимуть можливість особисто поспілкуватись із «авторами» цих платіжок.

Ще статті по темі

Back to top button