Суспільство

На Чернігівщині відновлено природне джерело «Калинова діброва»

Природне джерело «Калинова діброва» належить до басейну річки Убідь, правої притоки Десни. Знаходиться воно в селі Козляничі, на відстані 80 метрів від дороги, що веде до центру села, в невеликій балці, яка тягнеться до річки Убідь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сновську небайдужі містяни відновлюють забуту зону відпочинку

Користувались ним здавен як джерелом питного водопостачання. На початку століття джерело замулилось і в 2004 році працівники Сосницького міжрайонного управління водного господарства впорядкували джерело: підсипали підхід, обладнали пішохідний місток, накрили джерело, встановили столик біля нього, посадили кущі калини. З того часу дерев’яні конструкції згнили, джерело замулилось, підхід до нього заболотився. Тому громада села ініціювала благоустрій джерела.

Були проведені роботи з підсипки території, облаштування дерев’яного містка, реконструкції накриття над джерелом, відновлення альтанки для відпочинку місцевих жителів та встановлення водоохоронного знаку.

27 вересня, в день Воздвиження Хреста Господнього, відбулося освячення відновленого джерела, яке провів настоятель місцевого храму. На це свято зібрались мешканці сіл Козляничі та Рудня.

Джерело: Департамент агропромислового розвитку,

екології та природних ресурсів ЧОДА

Ще статті по темі

Back to top button