Суспільство

В «Облтеплокомуненерго» пояснили, який зв’язок між відключенням світла та тепла

У разі відключення електроенергії знеживлюються також котельні та центральні теплопункти. Більшість з них потрапили в складені графіки. Внаслідок чого теплоносій у будинки в цей час не подається, адже саме наявність електроенергії забезпечує виробництво теплової енергії та її транспортування.

Про це повідомив голова правління «Облтеплокомуненерго» Олексій Щербина.

За його словами, після увімкнення проводити запуски котелень та ЦТП потрібно в ручному режимі, що також вимагає часу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині змінено графіки відключень електроенергії 

Говорячи про ОТКЕ, варто зауважити, що котельні різної потужності — від чого і залежить час, який потрібен для того, щоб зупинена котельня знову вийшла на свій нормальний режим роботи і температура теплоносія досягла цієї, яка забезпечить вже нормативну температуру в приміщеннях.

«Якась потребує 20-30 хв для того, щоб її запустити і вийти на потрібний параметр теплоносія, а для якоїсь потрібно 2-3 год. Часто відбувається так, що не встигає дійти цей теплоносій і забезпечити температуру, яку б нам хотілося, як знову відбувається відключення»,- сказав Щербина.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Так пусть, эти ***** , генераторы поставят. Котелен и теплопунктов по городу не так много… Когда эти ****** — бабки драть с людей, так они умные самые, а как хоть несколько десятков генераторов поставить — так у них руки из жопы….

Back to top button