Суспільство (відео)

«Для них головне гроші», — громада називає «дерибанщиків» Ялівщини (Відео)

Громадські активісти разом із керівництвом обласної ради обговорили подальшу долу регіонально-ландшафтного парку «Ялівщина». Діюча міська влада намагається відібрати його в області і позбавити його статусу природоохоронного.

«Я думаю, це конфлікт між міською радою і обласною радою. Вірніше конфлікт інтересів у плані засвоєння цієї території. Зараз його хочуть доробити і замість РЛП «Ялівщина» пропустити лісопарк «Ялівщина». Для наших пам’яток це несе загрозу, тому що там буде активне будівництво. Хоча б одна дорога чого варта з півночі на південь», — розповідає Валентина Мултанен, начальник відділу охорони пам’яток Департаменту культури і туризму Чернігівської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновник-злочинець, таємничі забудовники та експерт-брехун: Ялівщина знову стає центром скандалів

Будувати, рубати ліс і класти замість нього асфальт хоче діюча команда міської влади, незважаючи на вже існуючий статус «Ялівщини». Простіше кажучи – землі знову хочуть пустити у вільне плавання для дерибану серед «наближених».

«Ну, тугодуми там сидять. Це не той персонал, який був у 90-тих роках і працював з вами. Це не ті хлопці. Для них головне – це гроші», — відзначає Руслан Волощук, громадський активіст.

Нарада пройшла досить швидко. На ній лише погоджували надсилання листа до прокуратури та меру Атрошенку.

«В такому вигляді відправити Владиславу Анатолійовичу. Він його ніколи не буде читати. Він дуже великий», — говорить Валентин Мельничук, заступник голови Чернігівської обласної ради.

Вказують на порушення закону та незворотність запланованих процесів по нищенню «зелених легень» Чернігова. Також погодили необхідність спільної наради активу природозахисників та мера, який  і формує позицію всієї міської влади.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. А что Дубель молчит. А вы поинтересуйтесь кому земля рядом выделена?, и кто сунет этот вопрос уже лет восемь, и всё станет ясно. А вам фонтан на бонус

Back to top button