Суспільство (відео)

Ігри з підрядниками та ненависні гаражі: в мерії провели чергову нараду (Відео)

Традиційна нарада в мерії цього разу розпочалася зі звіту Чернігівського міського кол-центру. Начальник відділу із роботи з населенням Оксана Дубровна розповіла про структуру роботи організації та мету її створення.

«Від квітня 2017 року міський кол-центр почав приймати звернення від мешканців із питань порушення благоустрою та співпрацювати з «Муніципальною вартою» для їх виконання», — говорить Оксана Дубровна, начальник відділу з роботи з населенням Чернігівського міського кол-центру.

Продовжив тему благоустрою міста начальник «Муніципальної варти» Віталій Хрустицький. Він розповів про кількість порушень у 2018 році та боротьбу з ними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернiговi знесуть ще 200 металевих гаражiв

«Приписи виносилися ЖЕКам, ОЖБК, ОСББ та іншим суб’єктам, що обслуговують житловий фонд. Таких приписів складено всього 1104 . Це сніг, бурульки, зламані елементи інфраструктури, некошена трава. Також приписи виносять приватним особам. Усього було винесено 651», — розповідає Віталій Хрустицький, начальник КП «Муніципальна варта» ЧМР.

Далі говорили про металеві гаражі, розміщені по місту. Зокрема мера зацікавив мікрорайон Савчука, де такі споруди оформлені нібито на інваліда, а користується інша людина.

«На Савчука, 7А, мені здається, біля ФОКу, вони стоять там на законних підставах?» — говорить  Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пiдприємцiв, що займаються сезонною торгiвлею, змусять дотримуватись брендбуку

«Декілька гаражів можуть бути незаконні, треба побачити, це так чи ні», — відзначає Віталій Хрустицький, начальник КП «Муніципальна варта» ЧМР.

Під час наради мер встиг визнати і свої помилки. Цього разу вони стосувалися нових зупинок у місті та підрядників, які досі не виконали свою роботу в повному обсязі.

«Ми погралися вже, ми порозповідали про ціни, втричі вищі. Треба доводити до кінця всі обсяги, за які взяли зобов’язання, і закінчувати цю історію», — зауважує Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

До того ж на нараді обговорили роботу ОСББ і ОЖБК, виконання ними своїх обов’язків, фінансування управлінь, створення у місті уніфікованих торгових точок і підзарядних станцій для електромобілів.

Журналіст: Ольга Лазун

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button