Люди

Люди: Краса Альп, культ кави і сміттєві контрасти: Італія очима школярки з Чернігівщини

Тото Кутуньйо, Софі Лорен, Адріано Челентано, Умберто Еко, Леонардо да Вінчі та Христофор Колумб. У всіх цих знаменитостей є дещо спільне. По-перше, вони геніальні і прославилися кожен у своїй сфері. По-друге, вони – італійці.

А які сучасні італійці та як протікає життя в країні-чобітку? Сьогодні у рубриці «Люди» своїми враженнями від кількох подорожей до Італії поділиться школярка з Кучинівки Сновського району Євгенія Богдан.

37067141_233876514107427_2525812907489361920_n

 

Я побувала у Мілані, Римі, Ґенуї, Комо. Ми часто ходили в Альпи. Мені дуже подобається подорожувати. Було цікаво побачити і дізнатися щось нове. Найбільше запам’яталися гірські краєвиди – це щось неймовірне.

Італійці багато знають про Україну. Вони знають про війну, яка у нас на сході країни. Також вони в курсі про українську церкву, яка стала незалежною від Росії. Про це навіть в новинах по італійському телебаченню показували.

Італія – країна контрастів. Там можна зустріти людей в лахмітті, які не мають житла, але в той же час – повно багатіїв. До речі, у Італії також повно сміття, яке не часто прибирають. Північна частина країни більш чиста у цьому плані, але на півдні можна побачити гори сміття. Та загалом країна дуже красива і приваблива.

Вразив Мілан. Там дуже чисто, все прибрано і місто нашпиговане кав’ярнями. А яке там божественне морозиво… Але коли виїхати з центру, то одразу зустрічаєш сміття і безхатьок.

Також ми їздили в швейцарські гори. Та все ж італійські Альпи – це космос. Особливо влітку, коли там є виноград. А у лісі там неймовірна фантастика – дикі звірі і ні з чим не зрівняний спів пташок.

49276786_358537581641319_5827007079948222464_n

У Генуї вперше побачила великий акваріум – під водою. Там також побувала на морі. Вразили старовинні вулиці і архітектура. Особливо церкви. Можна годинами бродити і милуватися цим. Це неможливо описати словами, це треба відчути.

37000409_233876527440759_3127079827526385664_n

В Італії особлива атмосфера взимку. Люди прикрашають домівки, вулиці, всюди вішають прикраси і гірлянди. Чекають Різдво. Там це свято відзначать 25 грудня. Як і всюди – там справжнє божевілля з подарунками. Всі купують всім. На Новий рік італійці полюбляють салюти. Вибухи можна чути до другої ночі.

Побут італійців відрізняється від нашого. Практично у кожній родині є собачки та коти. Навіть у ліжку разом сплять з ними. На кухонному столі дуже багато всіляких приборів. До кожної страви окрема тарілка і вилка з ножем. Італійці дуже люблять вино і до кожного виду вина у них є спеціальний бокал.

Молодь полюбляє ходити до ресторанів, гуляти містом, серед розваг популярний боулінг. Загалом італійці не люблять сидіти вдома. Вони постійно в русі. Вільний час проводять з друзями у кав’ярнях та кінотеатрах. Помітила також, що італійські школярі та студенти дуже відповідальні і серйозно ставляться до навчання.

З ними весело. Вони круті, веселі і доброзичливі. Ми з італійськими друзями розважалися – я говорила речення українською, а вони повторювали. Це було смішно, адже вимовити правильно вони не могли. Я вільно з ними спілкувалася італійською. Навіть за це хвалили. Звичайно, бувало, що не знала якогось слова, тому перепитувала. Італійці – дуже товариські і доброзичливі. У мене там чимало друзів.

Ми схожі з італійцями. Там є різні люди, і у нас є різні. У нас просто ситуація складна. Але треба вміти бути щасливими. Вміти, або вчитися.

Спілкувався Павло Солодовник

Ще статті по темі

Back to top button