Суспільство

Держбюджет–2020 має підтримати всіх аграріїв, а не лише наближених до влади, – депутат облради

*Актуально

У Державному бюджеті 2020 року має бути фінансова підтримка для всіх аграріїв, а не тільки наближених до попередньої та нинішньої влади. У цьому переконана керівник фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді Ольга Чередник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати та аграрії Чернігівщини проти іноземної інтервенції на українські землі

За її інформацією, минулого року майже 40% державної підтримки АПК, виділені за двома бюджетними програмами, отримали чотири пов’язані між собою підприємства. Про таку неефективність державної програми підтримки аграріїв свідчать результати перевірки Рахункової палати. За даними відомства, торік державною підтримкою загалом скористалося понад 1,7 тисячі суб’єктів господарювання в сільському господарстві. А це – менше 4% від загальної кількості. Водночас у сезоні 2018–2019 років імпорт овочів в Україну суттєво перевищив попередній рекорд, який тримався дев’ять років – із сезону 2009–2010 років.

Отже, державна допомога розподілялася неефективно. «У результаті великі аграрні підприємства й надалі підвищують свої прибутки, вкладаючи їх у створення робочих місць за кордоном, а українські селяни скорочують обсяги виробництва, і покупці вимушені купувати імпортні продукти харчування за завищеними цінами», – зазначила Ольга Чередник.

«Наш край» закликає передбачити в держбюджеті-2020 підтримку всіх українських аграріїв, а не тільки тих, хто отримував таку допомогу за минулої влади та наближений до нинішньої. Нова влада має сформувати сучасну, перспективну аграрну політику, що передбачатиме пріоритети державної підтримки на середньо- та довгострокові періоди, а також враховуватиме інтереси селян і власне села.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button