Політика

Юрій Музика: Зміни до виборчого законодавства надмірно політизують місцеве самоврядування

*Актуально

Верховна Рада оновила виборче законодавство трохи більше ніж за три місяці до виборів. За словами керівника виконкому обласної організації політичної партії «Наш край» Юрія Музики, це не відповідає європейським критеріям демократії, якщо такі зміни вносяться щонайменше за рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині «Наш край» висуватиме кандидатів на місцевих виборах в усіх ОТГ

«Водночас парламент вирішив, що у громадах, у яких проживає понад 10 тисяч виборців, вибори тепер відбуватимуться за пропорційною системою. Це – надмірна «партизація» виборів і політизація локального громадського життя», – зазначив Юрій Музика.

За його словами, виборці відтепер обиратимуть своїх депутатів виключно серед членів партій: раніше пропорційна система застосовувалася для населених пунктів, де проживало 90 тисяч і більше виборців. Це принесе непотрібну політизацію суспільного життя в малі міста, містечка та селища.

«Замість пошуку спільних рішень налагодження життя в громадах, місцеві жителі будуть розділені політичними полюсами, шукатимуть відмінності, а не співпрацюватимуть», – переконаний голова виконкому партійної організації.

«Наш край» нагадує, що відтепер саме від влади залежить, чи пройдуть осінні місцеві вибори з дотриманням демократичним стандартів. Сама ж влада заклала локальні політичні суперечності та конфлікти в оновлення виборчого законодавства. Партія закликає владу продемонструвати свою неупередженість, об’єктивність і забезпечити кандидатам та політичним силам рівний доступ до ЗМІ.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button