Суспільство

Ринок на «музикалці» почали реконструювати (Фото)

Ринок біля підземного переходу до мікрорайону «Шерстянка» в Чернігові почали перебудовувати. Робитимуть це поетапно, не припиняючи роботи ринку і не залишаючи без заробітку торгуючих на ньому. Вже прибрали половину першого ряду кіосків, почавши від входу до «підземки». Після цього, у п’ятницю минулого тижня, ділянку розрівняли та вивезли з неї всі залишки фундаментів та будівельного сміття. За словами керівника КП «Паркування та ринок» Миколи Гоголя, частина прибраних кіосків, що у більш-менш придатному стані, до спорудження нових торгових місць переставлена на іншу лінію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шерстянка: як живе «глибинка» Чернігова (Відео)

Після реконструкції ринок матиме три торгові вулиці, «соціальні» ряди у зручному для продавців і покупців місці (збоку від «підземки»), майданчик зі сценою для ярмарків. Ятки плануються скляні, з можливістю покупцям заходити всередину, але і з віконечком для купівлі з вулиці, на випадок карантинних обмежень тощо. Будуть підведені комунікації та зроблена розрахована на таку кількість людей громадська вбиральня. Усі кіоски в рядах  для торгівлі м’ясом і рибою матимуть водопостачання та водовідведення.

За словами Миколи Гоголя, загалом після всіх етапів реконструкції ринок матиме порядку 200 торгових точок, що значно більше ніж зараз. Але передбачається, що сюди переміститься й торгівля з боку іншого виходу з підземного переходу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button