Суспільство (відео)

Майже 100 км нових доріг до кінця року: що ремонтуватимуть насамперед (Відео)

Цього року на Чернігівщині планують відремонтувати майже 100 кілометрів доріг. Про це повідомили під час брифінгу в облдержадміністрації. Роботи проводитимуть за рахунок Державного дорожнього фонду.

«В сумі 590,5 млн гривень. Із 28 запланованих об´єктів 17 доріг загального користування місцевого значення та 11 мостів. На ділянках доріг заплановані роботи з облаштування вирівнювального шару покриття зі щільної асфальтно-бетонної суміші, тонкошарового покриття – з гарячої асфальтно-бетонної суміші товщиною 4 см. Облаштування дорожньої розмітки, вирубка насаджень і планування узбіч автогрейдером»,- Анна Коваленко, голова Чернігівської ОДА.

Ремонт доріг проведуть у громадах області. Здебільшого це сполучення з їх центрами та шкільні маршрути. До кінця року мають оновити і 40 км траси М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Новому Білоусі збереглася унікальна дерев’яна церква з дзвіницею (Фото)

«Ця дорога є сполучною магістраллю для Північної Європи. Молдови, Румунії, Болгарії, навіть для Греції. Щодня цим шляхом, за нашими даними, їздять 13 тисяч людей. За останні 29 років це перший її капітальний ремонт»,- Анна Коваленко, голова Чернігівської ОДА.

Контролювати процес ремонту доріг може кожен мешканець Чернігівщини в будь-яку мить. Для цього треба зайти на геопортал містобудівного кадастру Чернігівської області, який удосконалили цього року та внесли додаткову інформацію. Зараз він працює у тестовому режимі.

«Кожен шар карти дає можливість зробити окремий фокус, знайти позначені дороги, мости, об´єкти, що будуються за рахунок ДФРР, об’єкти культури, спорту, освіти тощо. Ми створюємо мобільну групу з трьох осіб які моніторитимуть та оновлюватимуть регулярно дані на цьому геопорталі»,- Анна Коваленко, голова Чернігівської ОДА.

В облдержадміністрації закликали мешканців області, які побачили факти недобросовісного виконання ремонтних робіт, повідомляти про це на гарячу лінію голови ОДА.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button