Суспільство (відео)

«Влада боїться Молодіжної ради при міськраді», – громадський активіст (Відео)

Депутати, працівники апарату міськради та громадські активісти обмінюються думками, пропозиціями, а головне – зауваженнями: в міськраді триває обговорення Положення про Молодіжну раду саме при міській раді. Молодь, яка написала документ, просить у мерії дозволу на участь у житті громади та хоче, що її почули.

«Наша думка є важливою і в молодіжній політиці, і в міських певних питаннях», — говорить Михайло Брижко – громадський активіст.

Юридичний відділ міськради, вивчивши Положення, назвав цілу купу правок, зокрема тих, що стосуються діяльності Молодіжної ради при міськраді. Влада боїться, щоб молодь ненароком не перебрала на себе повноваження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студентська молодь Прилук зіграла у квест на знання рідного міста

«Мені здається, якщо є Молодіжна рада, то повинен, мабуть, бути вплив саме на прийняття рішень із питань реалізації молодіжної політики», — зазначає Роман Миколаєнко – начальник юридичного відділу ЧМР.

«Більшість правок, які озвучували сьогодні працівники міської ради та депутати, демонструють побоювання того, що вони вважають, що Молодіжна рада якимось чином переплітатиметься з міською радою та відбиратиме в них повноваження, напряму впливатиме на діяльність міської ради», — розповідає Антон Поляков – громадський активіст.

Ще одне побоювання влади – вплив політичних сил через молодь, яка ввійде до складу Молодіжної ради при міськраді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко «накинув оком» на Молодіжну раду

«Це має бути молодь, яка не заполітизована, ми хочемо чути молодь, їхні ідеї, їхні проблеми, але щоб це не перетворилося на політичний фарс від різних політичних сил», — говорить Олександр Тимошенко – депутат Чернігівської міської ради.

Схема роботи, яку пропонує молодь, аж ніяк не вливає на роботу органів місцевого самоврядування, наголошують автори положення. Навпаки, молодь буде таким собі консультативно-дорадчим органом, тобто допомагатиме міській раді порадами – як зробити місто комфортним і для молоді.

«Як приклад: виноситься питання реконструкції парку, Молодіжна рада може взятися за це і порекомендувати якийсь інший проект та сказати: оце краще, тому що… І робити якісь акценти, що буде для молоді, а не так, як ми борсаємося на одному місці», — відзначає Максим Богомаз – громадський активіст.

Усі правки ініціативна група молоді вислухала та пообіцяла відреагувати. Документ готуватимуть на сесію міської ради.

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. =Брижко – громадський активіст=
    Да надерите же ему дупу, дайте пендаля и определите на работу — можно грузчиком в «Вену».

Back to top button