Спорт (Відео)

Італійський теніс: чернігівці можуть безкоштовно навчитися унікального виду спорту (Відео)

Пляжний теніс ще тільки набирає обертів у Чернігові. Його батьківщиною вважають Італію. Ця гра містить елементи волейболу, бадмінтону та безпосередньо тенісу. Тренер каже, що навчитися нескладно, якщо людина має фізичну підготовку. Незручність полягає тільки в тому, що пересуватися доводиться босоніж по піску.

«Відмінність від тенісу – це те, що в нас замість корту волейбольний майданчик 16х8. Сет такий же тенісний. Очки взято з тенісу: 15, 30, 40. За рахунку «рівно» розігрується вирішальний розіграш. Квадратів узагалі немає. Формат – парний. Є й одиночний, але взагалі грають у парі два на два»,- Вероніка Компанець, майстер спорту України з тенісу, фіналістка в парних розрядах, учасниця Чемпіонату світу та Європи з пляжного тенісу, сертифікований тренер міжнародної кваліфікації.

Дещо відрізняється й інвентар. Наприклад, м’ячі, як у тенісі, але з нижчим тиском.

«Ракетки для пляжного тенісу зі скловолокна або з карбону. У мене в руках ракетка італійська. Щоб контролювати той же м’яч»,- Вероніка Компанець, майстер спорту України з тенісу, фіналістка в парних розрядах, учасниця Чемпіонату світу та Європи з пляжного тенісу, сертифікований тренер міжнародної кваліфікації.

Вивчити новий для себе вид спорту спробували й найактивніші працівники редакції «Челайн». Невеличка розминка.

Перші проби ударів.

І вони готові до бою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Імениті спортсмени з´їхалися до Чернігова: в місті відбувається Чемпіонат України з біатлону (Відео)

«Складний насправді спорт, теоретично здавалося легко. Але ми виграли все ж таки. Зусиллями, безперечно, тренера, але я внесла свою лепту. Я дуже задоволена. Він захоплює. Працює азарт, хочеться ще постійно подавати, м’ячі відбивати. Дуже класно»,- Світлана Білоус, випусковий редактор.

«Я вперше граю, але в цьому випадку перемога – це не головне. Головне – враження, драйв, настрій. Це все було. Особливо це дуже добре для таких працівників, як ми, які інколи весь робочий день за столом проводять. Тому порухатися, пограти, побігати»,- Ірина Осташко, журналіст.

«Дуже спекотно, але дуже круто. Гра нова, незвичайна, весела, мені сподобалося. Круто навчатися нового, тренуватися, набивати м’ячик. Словом, дякую тренеру, дуже сподобалося, нові емоції. Юху!»,- Юлія Ігнатенко, SMM-менеджер.

Для України цей вид спорту новий. Вероніка Компанієць каже, що прагне популяризувати пляжний теніс у Чернігові. У свій вільний час тренер приходить на пляж «Золотий берег» де й навчає містян тенісу.

«Цікавляться пляжники, переважно ті, які волейболом займаються. Їм це близько, тому що є суміжні елементи. На жаль, Федерація тенісу України не допомагає і не бере участі в цьому регіоні та в цьому виді спорту. Попри те, що ми захищали нашу країну і виступали в Італії, в Англії. Найбільший Чемпіонат світу командний був у Москві»,- Вероніка Компанець, майстер спорту України з тенісу, фіналістка в парних розрядах, учасниця Чемпіонату світу та Європи з пляжного тенісу, сертифікований тренер міжнародної кваліфікації.

Перші турніри проходили у Санкт-Петербурзі. Потім турніри були в Австрії.

«Запросила мене взагалі в цей напрям моя знайома, яка приїжджала до Сімферополя до бабусі з Америки. Тоді це розвивалося все в Криму, ще до війни. Перші турніри проходили в місті Саки. Цей вид спорту є здебільшого в екзотичних таких країнах, на березі моря, океану, мої перші турніри проходили взимку під закритим куполом, із піском, який підігрівається»,- Вероніка Компанець, майстер спорту України з тенісу, фіналістка в парних розрядах, учасниця Чемпіонату світу та Європи з пляжного тенісу, сертифікований тренер міжнародної кваліфікації.

Вероніка Компанець разом із напарницею представляли Україну на Чемпіонатах світу та Європи з пляжного тенісу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button