Суспільство (відео)

Вуличне освітлення: в Чернігівській міській раді пояснили, чому на деяких вулицях немає світла (Відео)

28 лютого в Чернігові вперше за п’ять місяців ввімкнули вуличне освітлення. Ця подія породила неабияку радість у соціальних мережах. Проте на деяких вулицях міста ліхтарі й досі не працюють, за словами Олександра Ломако, це пов’язано з наслідками активних бойових дій у місті в лютому та березні 2022 року.

«Значить, у нас 24 ТП не працювали, відповідно, частина вулиць була без світла і багато людей нарікали на це. За вчора уже дев’ять було виконано підстанцій, роботи тривають. І зокрема це частина вулиці Козацька, Космонавтів, Небаби, Котляревського, Малиновського, Савчука. Мікрорайон ЗАЗ, «Золотий пляж», вул. Глібова, Чудінова, частково приватний сектор по Шевченка і ще є адреси», — в. о. чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Наразі ремонтні роботи тривають і надалі – для відновлення вуличного освітлення за цими адресами. Тож найближчим часом ситуація покращиться.

«Там роботи тривають, комунальне підприємство «Міськсвітло» працює над тим, щоб максимально швидко їх виконати. Але прошу мешканців міста з розумінням поставитися, було дуже багато руйнувань, обстрілів, зокрема ліній електропередач і підстанцій тощо. Декілька днів потрібно, щоб виправити недоліки.

Там, де світло ввімкнули не 28 лютого чи 1 березня, а трішечки пізніше. Ми знаємо про цю проблему і працюємо, і максимально швидко виконаємо це», — в. о. чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Нагадаємо, згідно із затвердженим графіком вуличне освітлення вмикатимуть о 5:00 і працюватиме воно до сходу сонця. Ввечері вмикатимуть із заходом сонця і до 23:00, коли починається комендантська година. Такий режим діятиме до 20 березня.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button