Суспільство

Степан і Тося: в домі священника з Чернігівщини живуть білки

У 2020 році на Радоницю, тобто у День поминання померлих родичів після Великодня, настоятель храму святого Георгія в Седневі отець Тимон відчинив двері до церкви та побачив білченя. 

Після падіння першою домівкою для тваринки став церковний ящик для пожертв. Тоді ж більченя отримало кличку Степан.

Відтоді Степан живе в хаті отця Тимона, який дізнався з інтернету, як доглядати за такою тваринкою та чим її годувати. Священник також зазначив, що домашній улюбленець не дає йому сумувати. Про це ЧЕЛАЙН вже повідомляв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Старовинний панський маєток на Чернігівщині хочуть трохи впорядкувати, а потім знайти нового власника

Уже минуло доволі багато часу, тож вирішили дізнатися, продовжує Степан жити у домі священника чи відбулися якісь зміни.  З’ясувалося, що Степан уже не самотній.

«Живуть і Степан, і Тося, в них чудова родина, почуваються вони чудово. Було й потомство. Трьох маленьких вивірок роздали в родини», – розповів отець Тимон.

Щоб випустити білок на волю, духівник навіть не задумувався, бо чудово розуміє, що для ручних тварин дика природа – це агресивне середовище.

«Ці тваринки зростали серед людей, і будинок – їхній світ, а коти та собака – друзі. У Седневі, до речі, скільки пам’ятають мої батьки, завжди по хатах жили вивірки. Тільки наша родина врятувала безліч рудих, які випали з гнізда, в Георгіївському храмі. Деяких доводилося залишати і лікувати, потім відпускали. Але були і такі, як Степан і Тося, які залишилися, бо були вони тоді надто малі і слабкі, звикли до людей і лишились», – пояснив священник.

Цікаво, що білка Тося потрапила до людської родини так само, як і Степан.

«Одразу після визволення Седнева від окупації. Так само на Радоницю я знайшов її у церкві. Тепер Степан і Тося – родина», – сказав священник.

Ірина Осташко

Фото – отець Тимон

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button