Суспільство (відео)

«Серед мрій і реальності»: в Чернігові відбулася презентація книжки місцевого журналіста (Відео)

 «Серед мрій і реальності. Історії, що формують націю» – це книжка чернігівського журналіста, головного редактора онлайн-медіа «Челайн» Павла Солодовника. Вона стала третьою у творчому доробку автора. Їй передувала створена спільно з колективом журналістів видання «Челайн» «Нескорена Чернігівщина», а також книжка «Боротьба нескорених: злочини російських окупантів на Чернігівщині», над якою Павло Солодовник працював спільно з командою представників різних Державних відомств.

1 травня 2024 року автор уперше презентував свою книгу «Серед мрій і реальності: історії, що формують націю» у Чернігові.

«Серед мрій і реальності. Історії, що формують націю». Ця назва говорить сама за себе, адже вже кілька століть ми так і живемо – серед мрій та реальності, але ми боремося, і саме завдяки нашій боротьбі ми живемо та існуємо, і нині доленосний момент, від якого залежить, чи існуватиме Україна, чи існуватимемо ми», — Павло Солодовник – автор книги «Серед мрій і реальності. Історії, що формують націю».

У книзі зібрано 41 нарис про війну, виховання, стосунки з дітьми, цінності та пріоритети, добро і зло, українців і росіян, життя і смерть. Це ідеологічні нариси для всіх категорій населення.

«Це ідеологічно-патріотичний контент і розпакування тих життєвих ситуацій, які трапляються з кожним із нас, але під незручним ракурсом – під таким, який кожен із нас не хоче бачити», — Павло Солодовник – автор книги «Серед мрій і реальності. Історії, що формують націю».

Чернігівський активіст Олександр Ясенчук зазначає, що створення та популяризація подібної проукраїнської літератури – на часі, адже потужне підживлення української свідомості подібними книжками здатне впливати на підсилення національного духу. 

«Він через себе пропускає різні життєві історії та подає їх текстово. Українцям вони наразі необхідні. Війна йде наразі за змісти, за наповнення, за Україну», — Олександр Ясенчук – журналіст, краєзнавець, громадський активіст.

Книжка «Серед мрій і реальності. Історії, що формують націю» є цілковито благодійним проєктом її автора – всі кошти від реалізації будуть витрачені на закупівлю необхідного обладнання для адресної допомоги захисникам України.

«Це буде адресна допомога не грошима, а конкретними речами. Наразі зарано говорити про конкретні речі, адже тільки починається це все. Але це будуть амуніція, тепловізори», — Павло Солодовник – автор книги «Серед мрій і реальності. Історії, що формують націю».

Вартість книжки становить 250 гривень, придбати її може кожен охочий у редакції «ЧЕЛАЙН» або ж у книгарні «Інтермеццо».

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button