Суспільство (відео)

Енергетичне морозиво може спричинити смерть: у Чернігові лікарі розповіли про його шкоду для дитячого здоров’я (Відео)

Морозиво-енергетик, як і енергетичні напої, становить неабияку загрозу для дитячого здоров’я, його можуть споживати лише дорослі.

«Для використання енергетиків, як і енергетичного морозива, є певні показання. Здебільшого його можуть вживати тільки дорослі люди. І то, якщо є певна потреба, необхідність»,- Вероніка Лушнікова, гастроентеролог, лікар УЗД.

За словами лікаря, діти або, наприклад, люди з серцево-судинними захворюваннями перебувають у групі ризику щодо можливості використання цього продукту.

«Дітям це заборонено. Тому що стимуляція нервової і серцево-судинної системи в дітей закінчується погано. Тож не рекомендовано дітям до 18 років, вагітним, годуючим жінкам»,- Вероніка Лушнікова, гастроентеролог, лікар УЗД.

Наслідки можуть бути найрізноманітнішими, все залежить від кількості вжитого продукту й об’єму енергетика в ньому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертельна кров’янка: на Чернігівщині чоловік помер від ботулізму

«У дитини це може зумовити порушення ритму, перезбудження нервової системи, поганий сон, навіть бувають передозування та летальні випадки. Зупинка серця, раптова смерть»,- Вероніка Лушнікова, гастроентеролог, лікар УЗД.

До шкідливих також належить морозиво зі смаком енергетичного напою. Тут небезпечну роль відіграє глюкоза, що з часом може спровокувати ожиріння або цукровий діабет.

Чернігівці ж до таких прохолодних новинок ставляться з обережністю.

«Ні, звісно. Тому що це шкідливо».

«Хоч би що писали, але все одно ця хімія вся… краще соки».

«Ні. Ми такого не даємо. – Чому? – Яка в цьому потреба? – Смачно. – Шкідливо».

Загалом наразі більшість великих торговельних мереж у Чернігові не пропонує в своєму асортименті замороженого енергетика, проте батькам уже слід пам’ятати, що небезпеку для їхніх дітей відтепер може становити і такий, здавалося б, дитячий продукт, як морозиво.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button