Війна (Відео)

«Я своїми силами не потягну»: жителька Сновська потребує нашої допомоги (Відео)

«Ось один був приліт – повибивало вікна.

Із цього боку в дах було влучання – воно тепер усе вигнулося всередину»,- Людмила Максименко – жителька міста Сновськ.

Жителька прикордонного Сновська Людмила Максименко показує пошкодження, які її будинок отримав унаслідок атаки росіян на місто 13 травня 2024 року. Осколками побиті вікна та стіни всередині дому, найбільших пошкоджень зазнав дах будинку.

«Із цього боку прилетіло в дах, пошкоджено чотири вікна: два вилетіли повністю, ще два внутрішні склопакети залишилися»,- Людмила Максименко – жителька міста Сновськ.

13 травня, розповідає Людмила, вона разом із двома синами була в рідних – із дому вийшли буквально за кілька хвилин до атаки росіян по Сновську.

«Був поминальний день – ми збиралися на кладовище, бо мене був відгул на роботі. Ми десь о 10:25 з дітьми зібрались і пішли до бабусі, щоб їхати. Коли ми прийшли туди, хвилин через п’ять почули вибухи»,- Людмила Максименко – жителька міста Сновськ.

Цей будинок у 2014-му Людмила разом із чоловіком придбали, аби переобладнати його в затишне сімейне гніздечко. Кілька років разом вони працювали, аби втілити омріяне в життя, та зробити все заплановане не вдалося – два роки тому чоловік Людмили помер. Наразі жінка сама виховує двох синів та по можливості облаштовує будинок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пів сотні пошкоджених будинків і четверо травмованих: наслідки російського удару по Сновську (Відео)

«Чоловік працював прикордонником, коли була можливість, приїжджав додому, потихеньку робили ремонт. На вулиці оце все він також робив своїми руками: альтанку, навіси»,- Людмила Максименко – жителька міста Сновськ.

Наразі ж через російську атаку на місто Сновськ будинок потребує термінового та дороговартісного ремонту. Через приліт у дах необхідно замінювати всю конструкцію покрівлі, адже якщо цього не зробити, дах завалиться.  

«Дах старий і там старі балки – все хитається»,- Людмила Максименко – жителька міста Сновськ.

Людмила Максименко розповідає, що наразі вона розраховує на допомогу від представників місцевого самоврядування або ж благодійних фондів. Дороговартісного ремонту даху бюджет родини не витримає.

«Буду просити, десь когось шукати, бо сама своїми силами я не потягну»,- Людмила Максименко – жителька міста Сновськ.

Допомогти Людмилі Максименко, будинок якої постраждав унаслідок атаки росіян на Сновськ 13 травня, може кожен, хто має таке бажання. Для цього сконтактуйте з редакцією «ЧЕЛАЙН» за номером гарячої лінії або ж через будь-який зручний месенджер – ми зможемо надати вам контакти Людмили Максименко для вашої подальшої взаємодії.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button