Суспільство

Кількість хворих на ГРВІ та COVID на Чернігівщині знизилась

За минулий тиждень спостерігається зниження захворюваності на ГРВІ та COVID-19. До закладів охорони здоров’я звернулося на 10 відсотків менше осіб з діагнозом «ГРВІ» ніж за попередній, в тому числі у дітей випадки захворюваності знизились більше ніж на 13 відсотків. На 20 тижні закінчився епідемічний сезон захворюваності на ГРВІ.

Про це повідомляє Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Загалом рівень захворюваності на Чернігівщині на 32 відсотки нижче епідемічного порогу, розрахованого для області.

Всього до лікарень було госпіталізовано 67 людей, понад 83 відсотки від цієї кількості — діти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вулицю Любецьку в Чернігові планують відремонтувати до кінця місяця

Більше ніж на 75 відсотків зменшилась за минулий тиждень і кількість лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби (COVID-19). Всього за допомогою лікарів звернулось 8 людей, на стаціонарному лікуванні перебували чотири дорослі людини.

Протягом епідемічного сезону захворіло  більше 16 відсотків всього населення області. Загалом кількість хворих сягнула 156 947 людей, що на 27 відсотків більше, ніж в попередній епідемічний сезон 2022-2023 рр., в тому числі дітей більше на 48 відсотків.

Тенденцію до зниження має і захворюваність на коронавірусну хворобу (COVID-19). Всього в області захворіло 5 716 людей, з них 466 дітей.

У епідсезон померли 59 людей з лабораторно підтвердженим діагнозом COVID-19 та грипу, що мали супутні захворювання, у основному ІХС та цукровий діабет.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button