Суспільство (відео)

«Слово пацана», критика Брижинського та ремонти доріг: відбулася нарада ЧМР (Відео)

Чернігівські перевізники так і не отримали мільйонів гривень компенсації з міського бюджету. Про це на щотижневій нараді в міській раді повідомив в.о. чернігівського міського голови Олександр Ломако.

 «Минули три тижні, фактично три тижні з моменту, коли в місті начальник військової адміністрації ухвалив рішення про зупинку громадського транспорту. Після цього рішення відбулося засідання Ради оборони області, я просив скасувати це рішення. Було прийнято певні рішення – вони протокольно не зафіксовані, але вони були усні, були певні досягнення.»,- Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови

Нагадаємо, 2 травня вранці на свої маршрути не вийшли автобуси міста. Причину і винних місцева влада знайшла тоді в міській військовій адміністрації. Керівник МВА Дмитро Брижинський не погодив компенсацію для приватних перевізників у розмірі 9 мільйонів гривень замість наявних 6 мільйонів. Аргументація проста і чітка: це, мовляв, економічно не обґрунтований грабунок міського бюджету. Цього ж дня скликали Раду оборони області для врегулювання цього питання. Після неї начальник МВА Дмитро Брижинський та в.о. чернігівського міського голови Олександр Ломако на своїх сторінках у Мережі повідомили про досягнення рішення щодо цієї ситуації – й автобуси повернулися на свої маршрути. Проте, ймовірно, транспортні баталії все ж триватимуть далі.

 «Це або ставлення Брижинського до Ради оборони області, або реальне значення цього органу, або їхня спільна позиція – посіяти хаос у місті та зупинити транспорт у місті. Я думаю, що вони між собою розберуться. Я хочу до начальника МВА звернутися. Ви давали слово в присутності інших людей. Ви цього слова не дотримали. Ви, на жаль, показали, що Ваше слово нічого не значить. І на наших очах слово офіцера ЗСУ перетворилось на, як кажуть за порєбріком, на «слово пацана». Захотів – дав, захотів – забрав. Отак серйозні люди не працюють.»,- Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині судитимуть 44-річного чоловіка, який зливав дані про ЗСУ державі-агресору через месенджер (Фото)

Проте, як повідомлялося раніше, 3 травня перевізники отримали на свої рахунки компенсацію від міста на загальну суму в 6 млн грн. Але ж на нараді цього тижня Олександр Ломако знову ж таки говорить про заборгованість чернігівських перевізників у розмірі понад 10 млн грн.

 «Можемо змусити перевізників помити свій транспорт, якусь охайну форму водіїв. Ми можемо змусити це зробити. Але змусити заправлятись у борг або зі своєї кишені, змусити підприємство платити їм зарплату чи просити безкоштовно ремонтувати, ми не змусимо. Ми винні понад 10 мільйонів. Не буває так, що ти не платиш, а воно продовжує працювати.»,- Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови

Від транспортної полеміки плавно перейшли до не менш нагальних питань міста, а саме до ремонту доріг. Начальник КП «АТП-2528» Руслан Волок анонсував відкриття вулиці Любецької вже наступного тижня, якщо погода забезпечить можливість це зробити.

«Хотіли вчора, та вчора був дощ. Сьогодні розпочинаємо асфальтувати. Я думаю, ми цього тижня і закінчимо, якщо погода нам дозволить.»,- Руслан Волок, начальник КП «АТП-2528»

Також ішлось і про початок ремонту по вул. І. Мазепи. Нагадаємо, ще кілька тижнів тому ремонт цієї вулиці стояв під питанням, оскільки одна з компаній, яка брала участь у конкурсі на отримання тендера, назвала перемогу «Шляхо-будівельного управління №14» нечесною, тому подала скаргу до Антимонопольного комітету.

 «Антимонопольний комітет відмовив підприємству, яке хотіло оскаржити цей тендерний договір, і ми щодо Мазепи скажемо так: сьогодні-завтра поліція нам обіцяє узгодити систему руху. І розпочинаємо роботу.»,- Руслан Волок, начальник КП «АТП-2528»

Не оминули на нараді й обговорення нового закону про мобілізацію, що набув чинності від 18 травня. Згідно з ним, усі чоловіки від 18 до 60 років мають оновити свої дані. Зробити це можна онлайн в особистому кабінеті або в центрі укомплектування, або в ЦНАПі.

 «Дані подати – це 5-7 хвилин. Якщо дочекатися витягу, що є офіційним документом, на якому буде печатка, яка засвідчує, що людина оновила свої дані. Цей витяг буде обов’язковим для всіх, хто буде його вимагати для перевірки оновлення даних. Ми іноді чекаємо до 20-30 хв.»,- Юрій Балєв, начальник управління адміністративних послуг (ЦНАПу)

Оновити дані можна протягом двох місяців після того, як закон увійшов у дію.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button