Суспільство (відео)

Сукня з шин і фаєри: в річницю Революції Гідності активісти влаштували перфоманс (Відео)

«Герої не вмирають» — про це вкотре нагадали чернігівські учасники Євромайдану та Революції Гідності. 21 листопада активісти зібрались на вже традиційне Віче в сквері Попудренка біля стели Героям Небесної Сотні. Ділились спогадами та підбивали підсумки Майдану.

«Майдан досяг головного – декомунізації, дерусифікації, майдан генерував величезний волонтерський і добровольчий рух. Змінюється політична складова зараз податкові органи, міліція не тиснуть на політичних опонентів… і багато іншого. Безвіз – теж досяг Майдан», — активіст Станіслав Тавлуй.

Учасники Віче також поділилися своїм баченням майбутнього країни.

«Шкода, що воно трішки не так пішло, але сам Майдан – це велич. Велика віха в історії нашого народу. Сподівання на те, що Україна стане міцно на ноги, що її не будуть клювати, як зараз, що на нас зважатимуть і що народ буде задоволений не тільки матеріально. А що він є народ великої країни», — активістка Майдану Наталія Клочко.

Під час заходу активісти влаштували своєрідний перфоманс із символічною атрибутикою.

«Це шини, костюм пошитий спеціально до цього заходу. Ми хочемо привернути увагу і ми розуміємо, що з плином часу народ звикає, важко долучати молодь до таких заходів, такими перфомансами ми хочемо привернути увагу до цієї дати, щоб вони пам’ятали і відзначали цей день». — учасниця Революції Гідності Юлія Ніколаєнко.

У рамках заходу, біля стели Героям Небесної Сотні провели молебен. А також, вшановуючи пам’ять загиблих на Майдані, присутні поклали квіти до пам’ятного знаку та запалили лампадки.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Повторите еще раз, какие достижения принес майдан?

Back to top button