Суспільство (відео)

Саміт миру – що про нього знають чернігівці та які їхні думки (Відео)

16 червня у швейцарському місті Бюргеншток завершився перший глобальний Саміт миру, участь у якому взяли понад 90 держав і 8 світових організацій. росію на саміт не запросили.

Ми розпитали в чернігівців, чи знають вони про проведення першого Саміту миру та які їхні думки стосовно цієї події.

«Я не чув про це, вибачте.»

«Чесно кажуть, я небагато чула, просто знаю, що він був. Не чула.»

«Звісно, стежимо.Це поетапна праця нашої демократичної цивілізації, задля того, аби весь цивілізований світ зрозумів, що таке війна і що наразі відбувається в Україні.»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Контури дівочої краси»: в Чернігові студенти-художники відкрили виставку картин (Відео)

«Мені відомо, що нічим хорошим ця зустріч не закінчилася, все заморозилося і жодного розвитку подій не сталося.»

«Нічого не знаю.»

«Не знаю.»

«Так, знаємо, що був Саміт і понад 80 країн були на цьому Саміті. Поки що до миру далеко. Як сказав наш президент Володимир Зеленський, наш наступний Саміт миру має відбуватися разом із росією, маємо говорити. Про що будемо говорити? Точно про мир. А чи буде він? Ніхто не знає. – Чекаємо миру. – Чекаємо, бо всі уже хочуть миру.»

Отже, підсумком дводенного Глобального Саміту миру стало Комюніке, яке підписали 80 країн. Комюніке – це такий офіційний документ, що має форму повідомлення щодо важливих подій у житті тієї чи іншої країни.

У Комюніке, що було створено за підсумками саміту, йдеться про те, що подія відбулась із метою «посилити діалог на високому рівні щодо шляхів до миру для України». Учасники також погодилися, що мають спільне бачення в трьох безпекових аспектах для України: йдеться про ядерну та продовольчу безпеку, а також звільнення полонених і депортованих. З огляду на те, що не всі країни-учасниці долучилися до підписання документа, було ухвалене рішення, Комюніке Саміту миру буде відкрите до приєднання – зокрема, й тих країн, які не приїхали до Швейцарії.

Тож за підсумками Саміту ясно одне – шлях до миру, як казали лідери в Бюргенштоці, буде довгим.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button