Суспільство (відео)

На Чернігівщині з початку року втопилося 25 людей (Відео)

25 людей цього року загинуло на водоймах Чернігівщини, серед них — двоє дітей. Останній випадок стався в с. Мезин Понорницької громади. Тоді під час відпочинку з друзями загинула 12-річна дівчинка.

Ніна Луценко, речниця ГУ ДСНС України в Чернігівській області

«Основні причини трагедії – люди плавають у нетверезому стані. Ще одна причина – діти відпочивають біля водойм та купаються без нагляду дорослих. Діти чомусь мало турбуються про власну безпеку, вони дуже зухвало поводяться і таким чином порушують правила відпочинку на водоймах.»

Аби убезпечити чернігівських відпочивальників на водоймах, працівники ДСНС у Чернігівській області проводять спільні навчання з представниками Червоного Хреста. Цього разу дорослим і дітям вони презентували дві імітовані надзвичайні ситуації на водоймах та показали, як надавати домедичну допомогу потерпілим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині згорів автомобіль Mercedes-Benz

Роман Білоконський, заступник начальника аварійно-рятувальної частини

«Перша умовна ситуація полягала в тому, що людина, запливши на середину водойми, не розрахувала сил і потребувала допомоги. Рятувальне відділення аварійно-рятувальної частини прибуло на місце події і за допомогою рятувального човна врятувало людину та передало медикам для надання першої медичної допомоги.»

Друга умовна ситуація є дуже небезпечною. Багато дітей і дорослих, нехтуючи правилами безпеки, стрибають у воду із непередбачених для цього споруд.

Роман Білоконський, заступник начальника аварійно-рятувальної частини

«Рятувальник підплив і подав рятувальну дошку. Людина вхопилася за дошку, і за допомогою цієї дошки її витягли на берег.»

Після порятунку з води умовним потерпілим надали першу домедичну допомогу.

Анна Генджало, волонтер загону швидкого реагування Чернігівської обласної організації Червоного Хреста України

«Сьогоднішня мета нашого інформування — убезпечити людей, розказати їм про правильне поводження біля водойм і показати, як можна надати першу домедичну допомогу – це ще до приїзду спеціалістів, — людині, яка потерпіла від утоплення.»

Пам’ятайте, що варто дотримуватися правил безпеки на воді, аби похід на улюблене місце відпочинку не став останнім.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button