Суспільство (відео)

У Чернігові на будівництві по вулиці Жабинського розгорівся скандал (Відео)

Мешканці будинку номер 2 по вулиці Жабинського стурбовані будівництвом під їхніми вікнами. Поряд із багатоповерхівкою відновлюють покинуту будівлю залізничної аптеки. У ній уже працює продуктовий магазин. У сусідньому приміщенні ж роблять ремонт.

Частина території навколо будівлі загороджена. Нещодавно будівельники зруйнували тротуар. Люди занепокоєні, бо не володіють інформацією. Таке сусідство їм не подобається, адже будівництво порушило їхнє спокійне життя. Найбільше скаржаться люди похилого віку, яких у будинку проживає чимало.

— Тут була дорога. Тут тротуар. А вони його прихопили собі. Тут буде загазованість. Не можна буде пройти. Машини будуть залишати у нас на тротуарах. Побудують це. Потім у нас півдвору заберуть.  

Покинуту будівлю придбав підприємець Сергій Макаров. Його офіс через дорогу. Тут і магазин із продажу сільгосптехніки. Каже, що нічого не приховує, а мешканці даремно хвилюються. У нього є всі погодження та документи.

«Ось, будь ласка, з усіма підписами. Всі служби підписалися. І архітектура теж. Дата стоїть. Там, де працюють хлопці буде клумба, тротуар до першого під’їзду», — власник будівлі Сергій Макаров.

У будівлі буде салон з продажу сільгосптехніки. Територію навколо він за власні кошти приводить до ладу. Вже зробив пандус. Обіцяє, що викладе тротуари плиткою аж до самого пішохідного переходу.

  • Тут буде гарна доріжка. Два метри шириною і йтиме до берези.

Подібні конфліктні ситуації під час будівельних робіт у Чернігові – поширене явище. Юристи радять чернігівцям у разі ненадання підприємцями дозвільної документації створювати ініціативну групу та робити колективні звернення до місцевої влади.

«Усім колективом будинку скласти звернення та поставити підписи. Направити до міської ради для зупинення будівництва чи надання роз’яснень. Не бездіяти і не сидіти склавши руки»,юрист Олександр Постой.

У разі ж якщо будуть докази незаконності того чи іншого будівництва, мешканці можуть подати позов до суду чи написати заяву до правоохоронних органів.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Чтоб не возникало подобных ситуаций, застройщики должны информировать жителей ближних домов, что их ожидает. Информация может быть разной формы, но лучше, конечно, плакаты с планом застройки и разрешительными документами.

    1. Правильно. А то людей за непотріб вважають.. Можна ж стенд якийсь повісити — інформувати і т.д.

Back to top button