Суспільство (відео)

Завищення тарифів послуг ЖКГ – незаконне: жителі Чернігівщини можуть оскаржувати зміни в платіжках (Відео)

Якщо чернігівці та жителі області мають підозри щодо завищеної ціни на житлово-комунальні послуги, вони можуть оскаржувати вартість «комуналки» в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

«Підвищення цін наразі заборонено на житлово-комунальні послуги. Що у нас належить до сфери житлово-комунального господарства: центральне водопостачання та водовідведення, постачання гарячої води й опалення та послуги з управління побутовими відходами», — Юлія Прокопенко – начальник відділу ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами ГУ Держпродспоживслужби у Чернігівській області.

Разом із тим фахівці Держпродспоживслужби зазначають, що затверджене підвищення вартості послуг із вивезення сміття в Чернігові, яке набуває чинності з 1 серпня цього року, – можна вважати незаконним, а жителі міста можуть оскаржувати його. 

«Надання цієї послуги також входить до державної регуляторної політики. Якщо вони підвищать, то споживачі також мають право звертатися до нас зі скаргою і ми будемо реагувати», — Юлія Прокопенко – начальник відділу ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами ГУ Держпродспоживслужби у Чернігівській області.

Отож, у разі виявлення необґрунтованого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги ви можете надіслати своє звернення до Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

«До ГУ Держпродспоживслужби споживач має право надіслати письмову скаргу, подану самостійно, за адресою: проспект Михайла Грушевського 180. Ви можете надіслати скаргу в електронному вигляді. У нас є на сайті електронний кабінет, через нього можна надіслати або на електронну пошту Головного управління», — Юлія Прокопенко – начальник відділу ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами ГУ Держпродспоживслужби у Чернігівській області.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button