Суспільство (відео)

Переведення годинників дасть старт загостренням у психічно хворих і масовій маніпуляції свідомістю (Відео)

Невдовзі з 28 на 29 жовтня чернігівці, як і вся Україна, переведуть стрілки годинників назад. Зимовий і літній час, який постійно обіцяють спростити до єдиного, продовжує бадьорити людей зміною біоритмів. Чернігівці дали свою оцінку цим процесам. Дехто навіть називає це засобом маніпуляції.

«Категоричний противник. Сенсу жодного в цьому немає. З погляду побуту людини це дурниця. Але чомусь вона вже дуже давно існує. Це відбувається через те, що людьми треба управляти. Людям треба давати уявні речі, вони будуть їм підпорядковуватись і стануть прогнозованими».

«Може, потрібно, а може, й не потрібно. Я нормально ставлюсь».

«На годину більше будеш спати. Коли о 6.30 прокидаєшся, щоб дитину до школи вести, а на вулиці ніч, то це погано. Вночі треба спати».

«Нехай залишиться так, як є. Не треба переводити. Тільки кошти витрачають».

«Я не дуже за те, щоб переводили. Бо дуже важко пристосуватись. І страждають від цього дуже діти».

«Знаєте, мені якось однаково».

«Негативно. Ну, а навіщо? Поясність».

«Людям же ж кожна зміна… Краще щось стабільне, ніж якась зміна».

Медики ж вбачають загрозу для здоров’я наших співгромадян у постійному переведенні стрілок. Особливо гостро це відчувають люди із психологічними проблемами та серцевими захворюваннями.

«Найбільш чуттєві – це люди із захворюваннями серцево-судинної системи. Збільшується кількість гіпертонічних кризів. Люди більше піддаються найменшим інфекціям. Чутливі… Найбільше відчувають перехід на зимовий час люди, які страждають депресивними станами. Кількість депресій збільшується», розповідає лікар-терапевт Олена Пиріжок.

Збільшується кількість кризів психічно хворих людей, рецидивують маніакально-депресивні синдроми. Тому питання з визначенням єдиного часу в нашому суспільстві набуває щоразу більшої актуальності.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button