Суспільство

Чернігівське провалля обійдеться місту в 15 мільйонів гривень

Провалля, що виникло неподалік вул. Степана Бандери (колишня вул. Попова. – Ред.) на об’їзній дорозі міста, планують відремонтувати вже цього року. Про це йшлося на щотижневій нараді в міській раді 30 липня.

Наразі відбувається етап проєктування: вже складена технологічна схема та визначена орієнтовна вартість робіт. Орієнтовно ремонт цієї ділянки дороги коштуватиме 15 млн грн. Кошти планують виділити з бюджету міста.

«Надали кілька варіантів виконання робіт: вздовж розбирати або впоперек. Дешевше виходить впоперек – там буде перекриття руху, тому що 10 м треба, щоб бульдозер міг працювати. Ми перерізаємо повністю трасу, влаштовуємо, укріплюємо. Якби той, хто опікувався цією дорогою, одразу відреагував на це питання, то це коштувало б копійки. А так на сьогодні там півдороги розмило, і якщо ми не зробимо цього року, то наступного ця дорога буде вся розмита. Тому треба витрачати кошти», – пояснює начальник міського управління ЖКГ у Чернігові Ярослав Куц.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невідомий напав ззаду в під’їзді та зірвав із шиї золоту прикрасу: в Чернігові впіймали розбійника

Нагадаємо, зсув ґрунту на ділянці дороги на перехресті з вулицею Степана Бандери був виявлений ще під час обстеження доріг у 2022 році. Хоча водії, які щоденно долають цю відстань, зазначають, що провалля почало утворюватись ще раніше, проте критичного стану набуло наприкінці минулого року.

Основною проблемою для початку ремонту цієї ділянки в управлінні ЖКГ Чернігова називають те, що вона належала Новобілоуській громаді, що не мала коштів на її ремонт. Проте наприкінці травня на сесії ЧМР ця ділянка об’їзної дороги була передана в комунальну власність громаді Чернігова. Ремонт ділянки розпочнеться після проведення тендера. Під час ремонту цієї ділянки дороги повністю перекриють проїзд по ній приблизно на півтора місяця. Однак дата ремонту наразі невідома.

Оксана Замятіна

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button