Суспільство

У селищі Березна людей елегантного віку навчатимуть цифровій грамотності

Сучасне життя дуже динамічне й багате на різні технології. Молодь, зазвичай, із ними  — на ти, а от людям більш старшого віку опанувати сучасні гаджети не так просто.

Вміння користуватися смартфонами – це життєва необхідність. Наприклад, багато родин роз’єднала війна: діти виїхали за кордон, а батьки залишаються вдома. На щастя, технології дозволяють комунікувати на відстані, але ж потрібно вміти навчитися ними користуватися.

Ольга Довженко, директор КЗ Публічна бібліотека Березнянської селищної ради, розповідає, що невдовзі в їхньому закладі людей елегантного віку навчатимуть цифровій грамотності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Кукурудзяні опади»: селище на Чернігівщині потерпає від лушпиння (Відео)

«Багато в кого із людей старшого віку є смартфони, але вони не вміють встановлювати потрібні додатки, наприклад, телеграм або вайбер і користуватися ними. Так само люди приходять і просять: «Встановіть мені Фейсбук». А окрім того, що його встановити, його треба налаштувати. Також потім виникають питання: «А як додавати друзів? Як знайти інформацію?» й інші питання.

То я буду допомагати в цих питаннях людям, як індивідуально, так і колективно. Так само люди хочуть навчитися передавати покази лічильників через різноманітні чат – боти. Бо це опції дуже зручні у використанні, економлять купу часу.

Також ми хочемо навчити наших пенсіонерів користуватися мобільним банкінгом. Бо нині багато людей отримують пенсію не на пошті, а на кратку. Це зручно, до того ж, можна розпоряджатися своїми коштами, не виходячи з дому. А також через мобільний банкінг зручніше й швидше оплачувати за комунальні послуги.

Також плануємо навчати, як з картки поповнювати мобільний, а також, як користуватися банкоматом і терміналом. Бо пенсіонерам самим часто страшно це робити», — у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Ольга Довженко.

А ще пенсіонерів у хабі, за потреби, вчитимуть користуватися Word і Excel, та як роздруковувати тексти на принтері.

Ірина Осташко

Фото — Публічна бібліотека Березнянської громади

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button