Суспільство

Труїв рибу газом: на Чернігівщині рибалка грубо порушив Правила рибальства

Вчора, 10 серпня, в Коропській громаді на озері поблизу села Риботин, місцевий рибалка незвичним та незаконним способом наловив шість кілограм риби, чим наніс збитки рибного господарству України.

Про це повідомляє Чернігівський рибоохоронний патруль.

Під час проведення спільного рибоохоронного рейду разом з працівниками Новгород-Сіверського РВП ГУНП в Чернігівській області на водоймах Новгород-Сіверського району було викрито грубе порушення Правил рибальства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог обстріляв дев’ять населених пунктів на прикордонні Чернігівщини

На озері поблизу села Риботин Коропської громади місцевий житель ловив риби з човна забороненим способом, а саме використовував газоподібні речовини з газового побутового балону. В протизаконний спосіб порушник добув 26 екземплярів риби, загальною вагою 6 кг: 19 екз. карася сріблястого та 7 екз. щуки,  Збитки, завдані рибному господарству України, склали 54 315 гривень.

На місце інциденту була викликана слідчо-оперативна група. Відомості про вчинене правопорушення правоохоронці внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань.

На порушника склали адміністративний протокол за частиною 4 статті 85 КУпАП. Матеріали справи будуть направлені до Новгород-Сіверського районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. Рибу, газовий балон та  човен «Лисичанка» у порушника конфіскували.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button