Війна

Герої Чернігівщини: Олексій Олександрович Сенюк

Герой України Олексій Олександрович Сенюк народився 24 грудня 1974 року в м.Сторожинець Чернівецької області. Проживав у селі Теліжинці Тетіївського району Київської області. Там закінчив школу та пішов працювати будівельником. А далі все, як у всіх, — одруження, діти, мрії про щасливе майбутнє, аж поки у 2014 році не почалася війна. Пішов захищати свою землю спочатку добровольцем, а потім став контрактником Збройних Сил України.

З перших днів широкомасштабної війни росії проти України Олексій був у числі оборонців Міста-героя Чернігова. В одному із зіткнень з противником йому вдалося знищити два ворожі БМП та захопити танк Т-72.

27 лютого 2022 року ворожий авіаудар забрав життя захисника. Олексій загинув у день народження своєї доньки. Похований у місті Носівка на Чернігівщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДНК-експертиза підтвердила: 27-річний воїн з Чернігівщини загинув на фронті

За стійкість і відвагу український військовий у 2016 році був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі указом Президента України від 02 березня 2022 року №94/2022 головному сержанту Олексію Сенюку присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

За рішенням Чернігівської міської ради 21 лютого 2023 року  у м. Чернігові вулицю Грибоєдова перейменовано на вулицю Олексія Сенюка.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Телеграм-канал голови Чернігівської ОВА В’ячеслава Чауса

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button