Суспільство

Благодійний концерт на підтримку військових влаштують у Чернігові

Українці добре розуміють, що наші захисники потребують підтримки. Тож в усіх куточках держави відбуваються постійні збори і заходи, спрямовані на допомогу нашим воїнам.

Не стоїть осторонь й Чернігівська обласна бібліотека для дітей.

Вже в друге у закладі влаштують благодійний концерт, а всі зібрані кошти спрямують на допомогу землякам-чернігівцям, які боронять нашу українську землю від ворогів.

«Традицією це не можна назвати, але в нас уже буде  другий такий концерт. Перший відбувся торік до Дня української державності. Тоді ми збирали гроші для Дмитра Терещенка, молодого бійця, який втратив ногу. Наш чернігівський волонтер і співак Ігор Хонін займався цією справою і запропонував нам підтримати ініціативу й організувати концерт. Тоді за дві години зібрали достойну суму – 25 тисяч гривень», — в коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Лариса Казакова, заступник директора Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від шахтаря на Донеччині до керівника гітарної студії на Чернігівщині: життєва динаміка Артема Тихонова

Подібний концерт планують влаштувати у закладі й цьогоріч. Бо всі розуміють, що допомога ЗСУ – дуже потрібна. А Ігор Хонін цього разу збирає кошти на потреби першої окремої танкової Сіверської бригади.

Захід приурочений до Дня незалежності України і відбудеться 20 серпня.

«Співатимуть Ігор Хонін і Світлана Вертебна, запросили дітей із театру пісні «Забава». До речі, із «Забавою» ми також співпрацюємо. Спеціально для родин, що втратили своїх рідних на війні, разом із  громадською організацією «Родина воїна» у нас у бібліотеці відбувся концерт. «Забава» майже годину виступала для них. І це було дуже зворушливо. А Світлана Вертебна, яка не тільки співачка, а й підприємиця, підготувала для кожної із родин, які були на заході, подарунки. Сім’ї були дуже зворушені таким чуйним ставленням і увагою.

І цьогоріч на нинішній благодійний концерт ми також запросили «Забаву». Працюватимуть аніматори, як і торік, буде великий ведмідь, від якого діти в захваті. Також діти малюватимуть малюнки, щоб Ігор передав їх нашим захисникам на фронт. Більше того, Ігор казав, що буде оголошувати конкурс малюнків», — розповіла Лариса Казакова.

Передбачається також патріотичний ярмарок, де всі охочі зможуть придбати ляльок-янголів, мотанки, патріотичні троянди і браслети. Буде також безпрограшна лотерея і смаколики.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button