Суспільство

До «Армії відновлення» на Чернігівщині долучилися понад 700 безробітних

Більше як 500 безробітних області зробили свій внесок у Перемогу, долучившись до суспільно корисних робіт, ще 200 – до громадських, із розбору завалів пошкоджених будинків у Чернігові. Про це повідомила директорка обласного центру зайнятості Лідія Падалка.

За її словами, перелік суспільно корисних робіт, які здійснюються в регіоні, залежить від потреби. Це можуть бути роботи, які мають оборонний характер, а також із ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, задоволення потреб ЗСУ і сил цивільного захисту.

Зокрема цього року суспільно корисні роботи організовано у 9 територіальних громадах області за участю 95 безробітних. Вони здійснюють ремонтно-відновлювальні роботи, зводять фортифікаційні та захисні споруди, укриття цивільного захисту, розчищають від чагарників і прибирають придорожні та прибережні смуги, заготовляють дрова, плетуть маскувальні сітки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За січень працевлаштувалися майже 400 жителів Чернігівщини

«На період участі в суспільно корисних роботах із безробітними укладається строковий трудовий договір, оплата праці не може бути нижчою за розмір мінімальної заробітної плати, яка на сьогодні становить 6700 грн, що перевищує середню виплату допомоги з безробіття. Тож участь у цій програмі є вигідною для безробітних», – сказала Лідія Падалка.

Бажаєте й ви вступити до «Армії відновлення» країни? Звертайтеся до структурного підрозділу обласної служби зайнятості, зручного для вашого відвідування, або на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button