Суспільство (відео)

Створювали мильні бульбашки та ставили експерименти: у Чернігові триває проєкт «Скриня Дослідника» (Відео)

Ставили експерименти, грались та пізнавально проводили час. У Чернігівській бібліотеці для дітей ім. О.Довженка триває проєкт «Скриня Дослідника Чернігів». Цей проєкт стартував минулого тижня і відбуватиметься протягом 2місяців. Кожна зустріч в межах проєкту присвячена окремій стихії.

«Перша стихія в нас була земля. Це було приурочено до Дня будівельника. Тому що Землю створив Бог, а все, що є на Землі – будівельники. Тому дітям розповідали про професію будівельників. Будували з ними будиночки, клеїли їх, відгадували загадки все що стосується будівельників»,- Олеся Величко, завідуюча бібліотеки для дітей ім. О. Довженка.

Проєкт «Скриня дослідника» – це набір різних елементів, які надихають дітей до гри та проведення часу в міському громадському просторі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як подружжя Русових деколонізувало Короленка в Чернігові та що про це знають містяни (Відео)

«Багато дітей залишилось в місті, нікуди не виїжджали, і вони зараз тут спілкуються, граються і в той же час пізнають щось для себе. Це цікаво, весело і пізнавально для них.

Сьогодні у нас стихія вітер. Сьогодні у нас день релаксу. Ми будемо робити і пускати мильні бульбашки, робити собі віяла, відпочивати, гратися»,- Олеся Величко, завідуюча бібліотеки для дітей ім. О. Довженка.

«Шапки робили із мильних бульбашок.

Беремо пляшку та серветку зав’язуємо і дуємо»,- Марія Власенко, юна чернігівка.

«Мені сподобалось, як воно високо і високо»,- Софія Світлична, юна чернігівка.

Проєкт розрахований на дітей молодшого шкільного віку. Його мета – не тільки створити дитячий простір в місті, але допомогти дітям цікаво досліджувати навколишній світ.

«Діти можуть відволіктися, розважитись, щось дізнатись нове, відволіктись від якихось сумних новин, які вони теж чують, бо ми не можемо обмежити повністю доступ до інформації.

І ми маємо надати дітям щасливе дитинство, організувати це наскільки можливо»,- Ганна Пушкар, директор Чернігівської міської комунальної ЦБС.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button