Надзвичайні події

Зібрано майже 6 тонн загиблої риби: на річці Десна почали проводити заходи з локалізації забруднення (Відео)

На Чернігівщині на річці Десна здійснюється абсорбція забруднюючих речовин і насичення води киснем у місці, де можливо провести аерацію та запустити активний мул. Очищення здійснюють Держводагентство, Держекоінспекція, органи ДСНС і місцевої влади.

Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

За прогнозами науковців, внесення активного мулу – захід, що сприятиме зменшенню забруднення. Також водники разом із фахівцями ДСНС розпочали насичення води киснем.

За словами першого заступника міністра захисту довкілля та природних ресурсів Олександра Краснолуцького, прогнозується, що заходи з аерації та внесення активного мулу мають поглинути забруднюючу органіку, що надходить у Десну з річки Сейм, і запобігти мору риби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Чернігівщині незаконно нарубали дерев

Загалом завезено 10 тонн активного мулу з Білоцерківського водоканалу. Щоб надалі аналізувати та відстежувати зміни, перед проведенням аерації відібрані проби води для дослідження.

За даними Держводагентства та ДЕІ, на річці Сейм у Сумській і Чернігівській областях спостерігається зменшення концентрацій забруднення. У м. Батурин Батуринська міська рада спільно з фахівцями ДСНС продовжує збирати загиблу рибу та захоронювати її у відповідних місцях. Станом на сьогодні на території Сумської області вже зібрано понад 11 тонн загиблої риби.

На річці Десна фахівці Держекоінспекції спільно з рибоохоронним патрулем здійснюють заходи з уловлювання загиблої риби на території Сосницької громади Корюківського району. За допомогою сіток уже вилучено 500 кг риби. Загалом станом на сьогодні на території Чернігівської області зібрано майже 6 тонн загиблої риби.

Щодо стану річки Десна в межах Київської області, то забруднені води відсутні. Випадків загибелі водних біоресурсів не виявлено. Для недопущення вторинного забруднення річки розглядається варіант встановлення бар’єрних рубежів – сіток для вилову загиблої риби. Фактів торгівлі загиблою в р. Сейм рибою не виявлено.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button