Культура

Музика австрійського композитара, автора понад ста симфоній, звучала в чернігівській філармонії

Йозеф Гайдн — австрійський композитор, “батько симфонії”.  Йому належить авторство понад 100 симфоній, він один з основоположників струнного квартету. Неповторний мелодист. В історії музики значення Гайдна, одного з фундаторів віденської класичної школи, переоцінити важко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФК «Чернігів» зі столичним «Локомотивом» зіграли у нічию

Чотири справжніх шедеври Гайдна в одній програмі 30 серпня представив Академічний симфонічний оркестр “Філармонія” Чернігівського обласного філармонійного центру. Художній керівник та головний диригент — заслужений діяч мистецтв України Микола Сукач разом з симфонічним оркестром присвятили творчості великого композитора свій проект “Вечір з музикою Йозефа Гайдна”.

У програмі з двох відділень “Вечір з музикою Йозефа Гайдна”, виконаній оркестром “Філармонія” під диригуванням заслуженого артиста України Андрія Шевчуковського, прозвучали дві увертюри та дві симфонії композитора.

Так, відкривали відділення Увертюра до опери “Безлюдний острів” та Увертюра ре мажор, тв. Hob.Ia:7. У концерті прозвучали Симфонія №84 мі-бемоль мажор і Симфонія №87 ля мажор — дві з шести Паризьких симфоній Гайдна.

Джерело: Чернігівський обласний філармонійний центр фестивалів та концертних програм

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button