Суспільство

На Чернігівщині змінено часові обмеження продажу алкоголю

У деяких громадах Чернігівщини подовжили час продажу алкогольних напоїв. Відповідне розпорядження начальника Чернігівської ОВА про зміни від 03.09.2024 №739 «Про окремі питання продажу алкогольних напоїв та речовин, вироблених на спиртовій основі» набрало чинності 4 вересня.

«Відповідно, на території Чернігівської області діє заборона на продаж алкогольних напоїв та речовин, вироблених на спиртовій основі, на час комендантської години, а в п’яти громадах області, що належать до територій можливих бойових дій (Новгород-Сіверська, Семенівська, Корюківська, Сновська, Городнянська міські територіальні громади), залишилася заборона на продаж цих товарів у закладах громадського харчування та торгівлі з 22.00 до 9.00», – зазначив у коментарі ЧЕЛАЙН радник голови Чернігівської ОВА Андрій Подорван.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 238 мільйонів гривень виділили на відбудову Ягідного

Нагадаємо, часові обмеження продажу алкоголю були введені від початку повномасштабного вторгнення та кілька разів уже набували змін. Раніше заборона на продаж алкоголю на всій території Чернігівщини діяла з 22:00 до 9:00.

Проте з 27 липня поточного року набрав чинності Закон України від 18.06.2024 №3817-IX «Про державне регулювання виробництва й обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюнової сировини, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального».

Зазначеним законом, визначено, що попередні обмеження щодо заборони торгівлі алкогольними напоями втрачають чинність, крім обмежень на час комендантської години. Проте це не стосується територій, де ведуться бойові дії.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button