Суспільство

238 мільйонів гривень виділили на відбудову Ягідного

Агентство відновлення отримало кошти на відбудову села Ягідне на Чернігівщині на 2024 рік. Це затверджено урядовою Постановою «Про виділення коштів із фонду ліквідації наслідків збройної агресії на реалізацію експериментального проекту щодо відновлення населених пунктів, які постраждали внаслідок збройної агресії російської федерації».

Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернігівській області.

Згідно з документом, на проведення робіт із комплексної відбудови села Ягідне у 2024 році виділяють 238 мільйонів гривень. Загальна очікувана вартість відновлення населеного пункту – 412 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Діти їсти просили»: жителі Ягідного – про події 2022 року та незакінчене відновлення (Відео)

Нагадуємо, що село Ягідне було повністю окуповане впродовж березня 2022 року. Окупанти виганяли людей із власних будинків, а у місцевій школі російські військові облаштували штаб. В підвалі навчального закладу примусово утримували цивільних – це майже 370 мешканців, серед яких 70 – діти. Під час окупації росіяни нищили житло, вбивали худобу, мінували територію, катували та страчували мирних жителів. Село зазнало серйозних руйнувань.

У 2023 році Ягідне стало одним з учасників експериментального проєкту з комплексної відбудови населених пунктів. Він передбачає відновлення житла, ремонт вулично-дорожньої мережі, створення меморіалу, будівництво громадської будівлі з бомбосховищем, облаштування бювету питної води.

Роботи з капітального ремонту житла були розпочаті восени 2023 року. У зв’язку з відсутністю фінансування у 2024 році з 1 березня були призупинені роботи з капітального ремонту багатоквартирних будинків, а з 29 квітня – індивідуальних житлових будинків. На цей момент у процесі відновлення перебували орієнтовно 40 осель. У квітні 2024 року були розпочаті роботи з ремонту вулично-дорожньої мережі. У липні підрядник зупинив їх у зв’язку з відсутністю фінансування.

Відновлення робіт у Ягідному очікується найближчим часом. Пріоритетне завдання – завершити відбудову житла до кінця року.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button